samodzielna nauka do anglistyki

archiwum Temat przeniesiony do archwium
kategoria: CPE / grupa: CPE
Witam! Nie bardzo wiedziałam gdzie umieścić ten temat - czy w CAE, CPE czy w studiach. Padło na ten dział - jak źle to przepraszam. Sprawa przedstawia się następująco - mam ochotę na zdawanie od razu na II stopień anglistyki na UG. Kryterium dostania się to bycie studentem innego kierunku oraz test z języka na poziomie CAE/CPE. I na tym skupia się problem - mój aktualny poziom to słabe/średnie CAE. Chciałabym samodzielnie przy pomocy książek przygotować się do tego egzaminu. Czytałam inne pokrewne wątki, ale z tego co wiem to nie ma takiego wydawnictwa na poziom pomiędzy CAE a CPE do samodzielnej nauki (czytaj nie musisz kupować teacher's booka żeby mieć odpowiedzi:/). Może jednak możecie coś polecić?
Jak to nie ma? jest pelno książek z kluczem! np. Vince i mnóstwo innych, akurat teraz nie mogę sobie przypomnieć nazw, ale sama mam ich chyba z 10.
Hej Rybciu!

Takie podręczniki z odpowiedziami są: trzeba tylko zwrócić uwagę, czy to wersja z kluczem czy bez.
Michael Vince 'Advanced language practice', Henryk Krzyżanowski '100 testów z gramatyki języka angielskiego', Hugh Gethin 'Grammar in Context. Proficiency level English' - tej to boją sie jak ognia studenci anglistyki i NKJO.
archiwum Temat przeniesiony do archwium
kategoria: CPE / grupa: CPE
ładowanie, proszę czekać...