au parki z NL-prosze o info!!!

Temat przeniesiony do archwium.
witajcie dziewczyny.mam pare pytan na temat wyjazdu jako au pair do holandii a nie mam sie do kogo zwrocic wiec pytam tu.za 3 tyg.jade do holandii na au pair(do den haag).moja rodzinka goszczaca oferuje mi 300 euro w miesiacu.kurs i ubezpieczenie. czy ja moge sobie wybrac na jaki kurs chec uczeszczam czy musze chodzic na holenderski? ja bym wolala na angielski(dodam ze rodzinka zna ang),a ja chcialabym go podszkolic. czy taki kurs jest drogi?oni daja co miesiac kase na niego? a jesli chodzi o te kieszonkowe to czy te 300 e w holandii sa tyle same warte co 300 w niemczech? w niemczech bylam u kuzynki,wiem na ile to by mi starczylo(pytam czy moze nie jest drozej bo au pair w niemczech dostaja 205e).a jak jest z biletami na pociag?czy wypad np.do utrechtu uczynilby mnie duzo? co jeszcze musze wiedziec sanim wyjade do krajo wiatrakow? bardzo prosze o informacje. z gory dziekuje!!! pozdrawiam wszystkie obecne i przyszle au pairki w NL.pa!
hey hey...ja jestem od ponad 2 miesiecy pod samym den Haag wiec jak przybedziesz chetnie ci pokarze co trzeba! nie wiem jak jest z kursem bo ja nie chodze bo nie musze ale to raczej zalezy od rodzinki jak sie z nia ugadasz! jesli chodzi o kase to tutaj wiekszosc zarabia 300 i starcza choc to zalezy jak zyjesz...pociagi w sumie tanie nie sa ale jak sobie kupisz karte rabatowa na rok to pozniej masz 40 % znizki wiec nie jest zle....nie wiem co jeszcze chcesz wiedziec? moj mail to [email] jak chcesz cos wiedziec wiecej to pisz tylko pytaj konkretnien ciezko samemu tak wymyslac co jest wazne a co nie...
pozdrowka i mam nadzieje ze do zobaczenia!