pytanie do au pair z holandii!

Temat przeniesiony do archwium.
hi au pairk z NL! mam do was pytanko-ile kosztuje kurs holenderskiego lub ang.w holandii? tzn taki na 3 mies.kub na miesiac.chodzi mi o kursy dla au pair.jest jakas znizka? rodzinka do ktorej mam jechac chce dac mi 340 euro/mies. ale z tego mam oplacic sama kurs dlatego pytam bo sie boje ze mi niewiele zostanie:( bardzo prosze o odp.i zgory dzieki! :-) pozdrowionka! ;-)
hej there:) sa kursy i angielskiego i holenderskiego w vloksuniversiteit (dobrze znany) i tam mozesz starac sie o kursy jakiekolwiek bys tylko chciala.. sa kursy zwykle trwajace 8 miesiecy (sa to kursy gdzie masz 24 wyklady) albo kursy przyspieszone (gdzie masz tylko 12 wykladow) i one nie kosztuja tak duzo-znajdziesz fajne nawet za 150 euro (niestety do tego musisz wylozyc na ksiazki).. zalezy czego szukasz... bo jesli bys chciala kursy przygotowujace do certyfikatu to juz kwestia wysokiej ceny.. bo nawet 460 euro (plus wydatek na ksiazki) i jeszcze oprucz tego placisz za egzamin ktory jesli obrze pamietam jest w maju (okolo 100euro bo juz dobrze tego nie pamietam) wiec... musisz sama zdecydowac... jesli zostaniesz tu dluzej to spokojnie mozesz soie ten kurs pozniej odrobic.. no chyba ze pieniadze sie ciebie nie trzymaja (ja tu jestem ponad dwa lata i nie zdazylam zaoszczedzic jeszcze wiekszego grosza:):):))) poprostu lubie kupowac:) ok... jakby co to wal smialo:) chetnie pomoge:) buzka! ciaooo! ola
hi pastora:-)) super ze sie odezwalas ,dzieki!!! sluchaj,ja mam problem! odmowilam tej rodzince i troche zaluje ale mnie wkurzyli ze dadza 340e i musze z tego kurs zaplacic i ubezpieczenie. co o tym myslisz? maja 2 dzieci i za tym mlodszym bym musiala siedziec co dzien w domu. i jeszcze jeden minus-oni miszkaja w malym miescie. z tego co piszesz to widze ze ten kurs nie jest taz drogi skoro do 150 e cos znajde;) mnie tez sie kasa nie tzryma,bylam jua au pair w DE i wrocilam do PL gola i wesola haha ;-)) ja tez uwielbiam kupowac fajne ciuchy o kosmetyki,to juz uzaleznienie ;-)) nie zapominajac o innych rozrywkach typu party czy solarium:) w jakim jestes miescie? jechalas przez neta? buziaki! daj znac:)!
powiem ci ze 340 to raczej normalna stawka.. niektorzy dostaja nawet mniej.. no ale.. lepiej by bylo jakbys naprzyklad miala dzieciaki w wieku gdzie bylyby w szkole.. i mialabys wiecej czasu na dorobienie sobie jakimis extra pracami (babysittings etc) ja tak wlasnie mam.. jak dzieciaki sa w szkole ja dorabiam sobie u sasiadow i takie tam:).. jest cool:) ja mieszkam niedaleko Leiden.. a wyjechalam tutaj przez neta.. masz wiecej mozliwosci wtedy zeby sama dobrac sobie rodzinke jaka ci najbardziej pasuje... widzisz wtedy wiek dzieci od razu.. stawke jaka ci proponuja i miejsce zamieszkania.. a potem to juz tylko kwestia meilowania i rozmowy telefonicznej.. i.. intuicja:):) ja trafilam do zajefajniastej rodzinki:).. jakos sie mi nie widzi zeby stad jeszcze wyjezdzac:).. a co do kasy to... co juz mam zaoszczedzonego jakiegos grosza to -suddenly:)- musze nagle na cos wydac ieksza sume kasy--ehhh zawsze problem z tymi pieniedzmi:):)--ok ja koncze... buzka!!!:) i czekam na reply:) ciaoo! olka
hi olka! ja tez szukam na necie! juz znalazlam:-) pojade do tych z ktorymi na poczatku mailowalam:) jesli mozesz to zostaw mi to do ciebie napisze,wtedy sobie pogadamy bo mam jeszcze pare pytan i chetnie sie ciebie poradze:-)) jestes juz tam tak dlugo wiec fajnie ze moge sie takiej weteranki co nieco popytac :-)))) bussi! ;-))))))))))
mialam na mysli twoje gg,jezu jak ja pisze;(
Dziewczyny ja tez poszukuje pracy jako niani, au-pair przez neta i chcialam zapytac na jakich stronach znalazlyscie swoje rodzinki? prosze o pomoc.
dzieki:)
to moj numer [gg] , jakbyscie mogly mi cos poradzic:) z gory dziekuje:)
hej dupeczko:):)-->>lubie to haslo btw:) moj nr gg to 9598872 wiec jak cos to wal smialo:)..tyle ze ostatnio komp mi nawala (juz czekam ponad miesiac zeby mi z naprawy moj oddali) i nie mam tak czestego dostepu do neta jakbym chciala:(.. gdzie bedziesz dokladnie?? i kiedy masz plany tu przyjechac?? ja jade 1 grudnia do polski a wracam 6ego.. moze sie ze mna wybierzesz samolocikiem??:):) jak ja nie lubie sama podrozowac...!!! ok.. mam nadzieje to hear from you soon:).. buzka!!!!ciao;) olcia:)
hej there.. adresy czesto sie na tej stronie powtarzaly.. ja szukalam rodzinki na www.greataupair.com tam mniej wiecej mozesz zobaczyc wszystkie info jakie potzrebujesz wiedziec.. tak samo na www.eaupair.com posprawdzaj inne wpisy tu na forum.. stronek jest podawane mnustwo i jeszcze wiecej:).. pozdrawiam i zycze powodzenia w poszukiwaniu rodzinki:) buzka!! ciaooo olcia!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka