być może się powtórzę... ale gnębi mnie to i męczy ...
Jestem zdecydowana na wyjazd do Anglii jako au pair i samodzielnie poprzez rejestrację na stronie www.eaupair.com znalazłam rodzinę ale... teraz zaczynają się obawy... nie boję się o język, ani moje poczatkowe kontakty z rodziną bo ufam, że to się z czasem ułoży , ale o sam wyjazd tam ... już mi się śnią koszmary z tym związane ... wysiadam z samolotu a nikt na mnie nie czeka ... dzwonie pod numer który do Nich mam nikt nie odbiera ... i tak oto zostaję w obcym mieście w obcym kraju bez niczego :/ moze to głupie.. może za bardzo się przejmuję ale co jeśli mam rację .. więc pytanie do was dziewczyny:
Jak się zabezpieczyć? napewno będę mieć adres, telefony do nich jak również znajdę telefony i adresy ambasad, które jak by co pomogą mi .... jak sprawdzić rodzinę ? Jak zagwarantować sobie bezpieczny pobyt tam bez żadnych niespodzianek typu ... wyrzucenie mnie ... czy brak wypłaty kieszonkowego ... Chcę być gdzieś zarejestrowana a nie być o-perką "cieniem". ;P
Czy dobrze zrobiłam samodzielnie szukając rodziny ?? wiem że agencje żądają opłat ale może lepiej zapłacić te 800 zł i mieć coś w rodzaju opieki wyjazdowej ...
Bardzo proszę o Wasze rady drogie o-perki :) Jak to u was wygladało ... szczególnie u samodzielnie szukających swoich rodzin ... buziaki :** i czekam na posty :))