prawo jazdy

Temat przeniesiony do archwium.
witajcie, zastanawia mnie czy wyjezdzajac do Irlandii ze swiadomoscia poruszania sie tam samochodem, musze wczesniej zalatwic miedzynarodowe prawo jazdy?... czy tez to, którym posluguje sie w Polsce jest wystarczajace.
w ogole, ciezko jest z ta jazda? jestem przecietnym kierowca. zdaje sobie sprawe ze na poczatku moze byc stresujaco.
za wszystkie odpowiedzi juz teraz dziekuje
wystarczy twoje prawko pozniej je bedziesz musial wymienic np w angli to koszt 41 funtow, jezdzic nauczysz sie w jeden dzien jest spoko nara
hejka
Ja jestm au-pair w Anglii i jezdze tutaj samochodem z polskimi prawo jazdy, i nic nie musze wymieniac.rodzinka nic mi takiego nie powiedziala.Nie boj sie tutaj sa bardzo dobre drogi i oznakowania ze porusza sie bez problemu!:)dasz rade nauczysz sie w dwa dni a przyzwyczaisz w tydzien!!!powodzenia:)don't worry:)papa
Polskie prawo jazdy ważne jest tylko przez rok na terenie UK a po tym czasie należy wymienić tak jak napisał kolega powyżej (koszt 41 funtów)
wg mnie to polskie prawo jazdy nigdy nie traci waznosci - ale to sprawdze. A co do wymiany na bryt. to sie oplaca moze tylko dlatego, ze to jest uzywane jako dowod tozsamosci - jest zdjecie i adres.
A może ktoś mógłby mi pomóc? Wyjeżdżam niedługo do Irlandii jako Au Pair i myślę o zrobieniu prawa jazdy tam. Czy jest to możliwe, jak to wygląda, gdzie się zgłosić, ile kosztuje? Proszę o jakiekolwiek wskazówki.
Ja też mialam zamiar robic prawko w irlandii, ale po rozmowie z rodzinka zdecydowalam, że jednak zrobię w polsce. Na pewno prawko w Irlandii jest droższ i nie wiem czy z kieszonkowego operki bedzie cię na to stać. Poza tym moja irlandzka rodzinka poinformowała mnie ze tam jest kilkumiesięczny okres oczekiwania. Więc nie wiem, ja na razie robie prawko w Polsce , niedługo mam egzamin.
Temat przeniesiony do archwium.