Czy 20kg bagazu wam wystarcza?

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc! W wakacje lece do Irlandii i zastanawiam sie czy zmieszcze sie ze swoimi rzeczami do bagazu 20kg? Jak to wygladalo w waszym przypadku? Moja host rodzinka kupila mi bilet i zapytala ile rzeczy zabiore gdyz nie wiedza czy maja mi oplacic dodatkowe kg... A ja sie nie orientuje ile moje rzeczy moga wazyc :) Prosze o pomoc!!!
>nie orientuje ile moje rzeczy moga wazyc :)
A o takim wynalazku jak:'waga łazienkowa' słyszałaś?
HEj jak mi wiadomo na dłuższy wypad 20 kg to bardzo mało, to jest tylko jedna walizka.JA również lecę w te wakacje, ale zabieram dwie walizki :) inaczej dużo kasy należąłoby wydać na jedzenie na miejscu :P pozdrawiam
Swojak taki wynalazek jak waga lazienkowa posiadam :P z tym ze ja lece dopiero pod koniec czerwca wiec nie mam swoich rzeczy jeszcze popakowanych :P :P :P Nawet nie zastanawialam sie jeszcze co wezme. ;)
za każde dodatkowe kilo płaci się 20 zł (o ile mi wiadomo), więc 10 kg to około 200zł- to sporo
no ale letnie ciuchy i tyle nadbagażu?to ile to jest bluzeczek, sukienek, sweterków i sandałków o wadze 30 kg?
nie martw sie....to nie jest duzy problem oni nie zawsze sprawdzaja mi sie udalo "przemycic" wiecej kilogramow ;) choc ostatnio jak jechalam do Polski musialam zaplacic..heh zawsze mozna zaryzykowac ;) pozdrawiam
No wlasnie w jedna strone zawsze mozna troche przemycic ale gorzej jest jak sie wraca do Polski. Polacy sa po prostu wredni, juz 2 razy spotkalam sie z takim przypadkiem ze skrupulatnie kazali placic mimo ze w 1 strone nikt zadnych problemow nie mial... ;)
ja zawsze lece do ang. na 3 miesiace , nigdy nie placilam za dodatkowe kg , udaje sie przemycic 2 kg , plus jeszcze co sie nie zmiesci to bierz do podrecznego bagazu :), bo pamietaj ze zawsze mozesz cos kupic na miejscu i wtedy jak do Polski bedziesz wracac to Cie ten nadbagaz o wiele wiecej wyniesie w przeliczeniu na funty :)
to znaczy ze jak do uk sie leci to przymykaja oko? bo tez mam problem z tym pakowaniem, badz madry i spakoj sie na rok w 20 kg :/ a sama walizka ile wazy ehhhhhhhhhh trzeba bylo busa brac ;P
Na rok to rzeczywiscie ciezko zmiescic sie w 20 kg :P Ja lece na 3 miesiace wiec nie jest tak zle :P
Dzoana sie nie martw...wez najpilniejsze rzeczy tylko..i tak wiadomo ze na miejscu sie szalowi zakupow nie oprzesz ;) hehe ja sie staralam nie kupowac za duzo w Irlandii a i tak mi sie all do walizki nie zmiescilo...wiec troche ciuchow musialam wywalic... slownik czy jakies inne duperelki zwyczajnie zostawilam na uzytek przyszlym au- pairka, hostka mi nawet proponowala pozyczenie drugiej mini-walizki ale jakos perspektywa oddania jej za rok mnie nie cieszyla bo to kupa czasu ;P na lotnisku sie okazalo ze moj bagaz wazy 21 kg...hehe nic nie mowili tylko przyczepili giga nalepke z napisem HEAVY- smieszne to bylo ;) heh za to podreczny to rozbudowany mialam, pudlo z rolkami wymiarow ogromnych, plecak na plecy i na full wyladowana torbe...poruszalam sie jak zolwica a panowie 'obmacywacze' na bramkach zyczyli mi polamania nog (ze wzgledu na rolki) hehe...ogolnie milo wspominam ..hihi
marzena to mozna tyle podrecznego miec?
ja to na podreczny planuje torbe jakas i laptopa ;)

wiem, ze tam szal zakupow bedzie hehe ale jednak do niektorych rzeczy jestem przywiazana. zreszta zwazylam 3 ksiazki ktore wezme - to juz 2 kg :/ walizke bede musiala zwazyc ale jest baaaaardzo ciezka wiec nie wiem. eh. mam nadzieje ze bedzie zimno, tak zebym mogla leciec w swetrze, bluzie i kurtce. niech zyje mroz! ;)
no faktycznie zapomnialam dodac ze na cebulke bylam ubrana ;):) hehe czyli to co najciezsze to na siebie ;D
czesc dziewczyny!!

Mam na imie dorota i jestem aupairka w Waterford, irlandia.

szukam innych aupairek z okolicy, by sie czasem spotka, pogadac i pobawic razem.
jestem tu od 2tygodni, ale juz mi brakuje kontaktu z rodakami.

Piszcie na maila [email]

pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa