czas wolny

Temat przeniesiony do archwium.
Czytam sobie różne w pisy bo planuje wyjazd jako au-pair i zastanawia mnie co operki robia w wolnym czasie??
z tego co czytam to niektórzy pracuja tylko 25 godz na tydz... to wychodzi 5 dziennie a co z reszta czasu wolnego ?? jest co robić w obcym miescie nie znajac nikogo??
a wogóle czy to 25 godz na tydz to normalne czy przecietnie pracujecie wiecej??
Ja pracowalam w Holandii średnio 30 godz/tyg. czasem wiecej. Mialam 4 dni wolne w tygodniu. Czas wolny spedzałam z koleżanka (byłysmy tylko 2 polki w tej miejscowosci) i innymi operkami z innych miast. Weekendy schodziły nam na imprezowaniu nocnym i odsypianiu w dzień, musze dodać że miałam świetna rodzinkę! W wolne dni powszednie zwiedzałysmy Holandię głównie na rowerach. Wg mnie za granica nie można się nudzić, grunt to znależć sobie dobre towarzystwo. Poza tym czesto dorabiałam sobie babysittingami u sasiadów, dochodzi jeszcze kurs jezykowy , itd.
Ja pracowalam tez 30 godzin w tygodniu czsami troszke wiecej. Pracowalam 4 dni w tygodniu a ten jeden wolny dzien caly spedzalam w szkole i na dojazdach:) No a weekendy ze znajomymi i na zwiedzaniu w wiekszosci na rowerkach. Mysle , ze nie bedziesz sie nudzic:)

« 

Praca za granicą

»

Pomoc językowa