Spotkanie/ Szwajcaria

Temat przeniesiony do archwium.
Od miesiaca jestem aupair w Szwajcarii, ale nie poznalem jeszcze zadnej/zadnego innej/ego aupair tutaj... Jest tu ktos?!
Hej Kriss ja będę au pair w Genewie od 30 sierpnia:)
Mam parę pytanek związanych z ubezpieczeniem i legalnością au pair w Szwajcarii :)Odezwij się jeśli możesz jakoś tu na forum:) Pozdrawiam papa
hej, ja wyjezdzam niedlugo do szwajcarii wlasnie jako niania i mam takie pytanie. jesli oczywiscie mozna je zadac :) jakie zarobki oferuja wam rodziny? ja zupelnie sie w tym nie orientuje a chcialabym moc sie potargowac w razie czego ;) prosze niech ktos odpisze. pozdraiwam :)
Hey, oglonie to jest bardzo roznie; oficjalnie jesli jedziesz legalnie mozesz zarobic tylko 700 SFr/Miesiac- tak jest w kantonie Zurych. Rodzina ma ci oplacic podroz w dwie strony, oraz przynajmniej polowe za kurs. Wiecej informacji znajdziesz na www.arbeitsbewilligungen.zh.ch (w nicht EU-Staaten jest informacja o aupair, sa to zasady, ktore nas dotacza, a od kwietnia tego roku zalatwienie pozwolenia na aupair jest prosciotkie, przynajmniej tu w Zurychu, ok. 2-3tyg. wszystko zalatwia sie tu na miejscu, bo wiza nie jest potrzebna).
Aczkolwiek wiadomo, ze z rodzina mozesz dogadac sie inaczej. Ja mam 800SFr i placa mi za caly kurs + karta na pociagi (ktore sa tu strasznie drogie- polecam Halb Tax karte).
Tak jak pisze informacje te dotycza Kantonu Zurych; kazdy kanton ma swoje odrebne regulacje.
hej,dziki za informacje. ja wyjezdzam za 3 tyg. bede w okolicach bazylei. moze ktos szuka kogos do pogadania to sie polecam :) nie chcialabym spedzac samotnie tych pierwszych dni bo bede tesknic a to nie jest wskazane :)
hej! jestem aupair w Zurichu obecnie. poszukuje polskich aupair w poblizu!! serdeczne pozdrowienia. Ola
Czesc Olu ! mam propozycje pracy kolo Zurychu jako opiekunka do 9-letniego chlopca + prace domowe z utrzymaniem i zamieszkaniem. Czy moglabys mi podpowiedziec ile moze wyniesc moje wynagrodzenie za 40 godzin tygodniowo ?
[email]
czesc ola! ja bede w okolicach bazylei. kawalek drogi jest ale mysle ze mozna sie spotkac :) jak juz bede na miejscu to sie odezwe.
Aupairki z Kantonu Zurych, badz z okolic piszcie! Mozna by zorganizowac jakies spotkanie! [email]
a czy jest ktos z bazylei?? szukam juz jakis czas i jeszcze na nikogo nie trafilam :/
hej ola mieszkam kolo zurychu czekam na odp. emila [email]
jestem z zurichu pracuje w polskiej restauracji zapraszam www.krakauer.ch
czesc Wam :))) tez opiekuje sie dzieciakami :)) tylko w kantonie Valaise..moze ktos jest w tej okolicy, gdzies?? hmm :)) chetnie sie wymienie wrazeniami... jak cos, to walic smialo : [email]
Bylem w tej restauracji wczoraj. No na razie to jeszcze troche pusto tam, lokalizacja tez nienajlepsza, ale warto bylo, bo zurek jest przepyszny ;)
hello Brawurka a dokladnie gdzie jestes??
To co z tym spotkaniem Polakow w Zurychu?!...
ponawiam!
Ja rowniez mieszkam w Szwjacarii dokladnie miedzy Zurichem a Winterthur,Jestem aupair Chetnie przylacze sie do spotkania,Pozdrawiam i czekam na odpowiedz,
na poczatku grudnia wybieram sie do Zurichu jako aupair.Chcaialbym wrocic na pare dni na swieta do Polski i przed nowym rokiem wrocic do Szwajcarii, w zwaiazku z tym mam pytanie: czy moge miec problemy na granicy? czy zawsze wbijaja pieczatke do paszportu? bede wdzieczna za informacje
cześć,ja będę mieszkać koło Bazylei od stycznia. Kobieta, 24 lata,praca au-pair. jesli mieszkacie blisko i chcecie sie kontaktować piszcie na [gg] .
Hej dziewczyny ja tez jestem au-pair w Szwajcarii dokladnie w Zürich chetnie nawiaze nowe kontakty dajcie znac moj email [email]
sluchajcie, a moze mi ktos powiedziec, skad wy wzieliscie ten wyjazd na au pair do szwajcarii? w sensie jak to znalezliscie, czy przez posrednikow z oficjalnego au pair czy sami?
i czy mozna pojechac na au pair do szwajcarii z j. angielskim?
czesc,

ja osobiscie , oferte pracy znalazlam na stronie www.greataupair.com znalazlam rodzine amerykanska mieszkajaca w genewie. bede sie zajmowalam roczna dziewczynka, 30 godzin w tygodniu, weekendy wolne. rodzina gwarantuje mi mieszkanie , wyzywienie , telefon oraz dostep do auta. oplacaja mi podroz oraz szkole jezyka francuskiego do min 300 frankow na miesiac. Moje poczatkowe wynagrodzenie mialo wynosic 1000 frankow na miesiac plus rodzina oplacalaby skladke na ubezpieczenie, ale wynalazlam karte euro26 i w tym jest ubezpieczenie, wiec rodzina zgodzila sie pieniadze zaoszczedzone ze szwajcarskiego ubezpieczenia dodac do mojej pensji :)
i zapomnialam dodac - mozna jechac do szwajcarii z jezykiem ang. jestem tego przykladem ;) nie znam ani slowa po francusku. fakt, ze jade do amerykanskiej rodziny.. ale szwajcaria , szczegolnie genewa, to miejsca, gdzie jezyka ang slyszysz caly czas :)

pozdrawiam serdecznie
Jestem w Genewie od 5 dni poszukuje jakiejś bratniej duszy by nie czuć się samotnie. Pracuje tu jako au pair. Mój email to [email] jeśli ktoś ma ochotę spotkać się za mną niech pisze.
hej dziewczyny!

Od lipca też będę w Szwajcarii pracować jako opiekunka, jak coś to może jakieś spotkanie?
Cześć, ja tez jestem au pair w Szwajcarii:) a dokladnie w Zyrychu, chetnię się spotkam, moje [gg] , pozdrawiam Kasia:)
cześć jestem w szwajcari od nie dawna i szukam znajomych polaków aby móc gdzieś wyjść spotkać sie porozmawiać mieszkam w winterthur bardzo prosze o kontakt moje [gg]
Temat przeniesiony do archwium.