Koniec bezplatnych kursów w Anglii!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

Mam niestety zla wiadomosc - od wrzesnia 2006 zostaly wycofane prawie wsyztskie kursy darmowe w Angli!!! Rzad Brytyjski przestal je finansowac, bo nie spodziewali sie az tylu chetnych i wiele osob, mimo, ze sie zapisalo na kursy to nie chodzilo. Przykro mi dziewczyny, ale teraz bedziecie musialy placic od 200 do nawet 500 funtow za trymestr.

Pozdrawiam
no prawie wszystkie kursy:) w moim miescie za miesiac trzeba placic 280 funtow. a zajecia odbywaja sie tylko dwie godziny w tygodniu. moim zdaniem sie nie oplaca.dobrze ze nie wszystkie kursy sa platne.ale masz racje niestety wiekszosc
???????????????????????????????????????
Nie rozumiem o czym mowicie. W moim miescie sa 2 szkoly jezykowe i obydwie maja bezplatne kursy dla obcokrajowcow. Byly jakies 2 rodzaje kursow: jeden dla ludzi ktorzy przyjechali do UK, pracuja tutaj ale maja zamiar wrocic do swojego kraju. tan kurs byl drozszy i panstwo przestalo go finansowac. Ale ciagle jest kurs dla ludzi ktorzy pracuja w UK mieszkaja i chca zostac:) Ja sobie uczeszczam zaocznie na takie zajecia. Raz w tygodniu 2 h. Jak ktos ma czas w srodku dnia to 3dni x 5h. proponuje sprawdzic informacje i jeszcze raz popytac w innych szkolach
no przeciez mowimy ze nie wszytskie kursy!!!!!!! prosze czytac uwazniej:P
Prawie robi wielka roznice ja w londynie znam ponad 20 collegow gdzie sa darmowe a jest napewno wiecej ! pozdro !
Prawie robi wielka roznice ja w londynie znam ponad 20 collegow gdzie sa darmowe a jest napewno wiecej ! pozdro !
no tak! ty jestes w londynie! a sa przeciez jeszcze inne duze miasta w anglii nieprawdaz?? np w leeds sa juz kursy platne! z tego co wiem to w jednym z collegow w manchesterze tez juz sa pobierane oplaty. ciesz sie ciesz narazie masz bezplatna szokle ale kto wie co bedzie za miesiac lub dwa:P:P
Do madzia madzia.
>no przeciez mowimy ze nie wszytskie kursy!!!!!!!
Skoro NIE WSZYSTKIE kursy zostaly zlikwidowane to po co podnosicie alarm? RZad robi sobie oszczednosci i zlikwidowal czesc kursow i tyle:(

>prosze czytac uwazniej:P
Staram sie to robic ale czasem jako mezczyznie brakuje mi wyobrazni aby nadazyc za kobiecym sposobem myslenia i sensem tego co chciala przekazac:)

Pozdrawiam i do spotkania na forum ponownie
szanowny Panie Dover:)
zadnego alarmu nie podnosimy;) nie wszytskie szkoly ale uwazam ze tylko narazie;)wczesniej nie pobierali za nauke kasy bo nie spodziewali sie ze beddzie tu az tak duzo cudzoziemcow:)dlatego narazie nie wszystkie szkoly sa platne.narazie:P
Narazie, czyli w tym roku:):):):)
Szkola jak kazda instytucja panstwowa dostaje kase i ma nia dysponowac przez caly rok. Jesli zle zadysponuje to jej problem. Obowiazuje to rowniez dla kursow. Skoro otworzyli jakies tzn. ze sa pewni ze wystarczy im pieniedzy na caly rok. Wiecej czy mniej i tak nie dostana wiec nie ma sie czym przejmowac.
Raczej nie istnieje zadna mozliwosc zamkniecia kursu przed koncem roku szkolnego (np. za 2 miesiace).
pozyjemy zobaczymy;)
Dover pisz dla kobietek wyrazniej bo tu same blondyneczki widze :P:P A oni kase dostaja (mowa o rzadzie) za to ze przystapisz do egzaminu i go zdasz oni dostaja kasiorke za kazdego ucznia co zda mowa o szkole ktora organizuje darmowe kursy a zlikwidowali troche bo ludzi nie chodzili bo jak darmowe to sie nie przejmowali a pozniej nie przystepowali do egzaminu a szkola na tym tracila a tak to troche postrasza to zaczna chodzic a jak to nie pomoze no to wtedy RED ALERT :D :P ;] hehe pozdro :)
radzio wypraszam sobie ja jestem brunetka, mature zdalam bardzo dobrze hista tylko zle poszla ( 68%) ;) wiec glupia nie jestem:P:P:P i prosze mnie tu nie obrazac:P bo w pysk:P pozdrawiam;)
oj tygrysico przepraszam :P :) hmm to ile lat temu ta mature pisalas?:P historia trudna :D a ja tez maturke ladnie napisalem i glupi tez nie jestem :P i nie jestem radziooo :P i nie mam pyska :P pozdro lobuzie :P
w tym roku:P
i przepraszam za tego pyska:) Radzioo:P:P:P
dawaj gg albo odedzwij sie na moje :P a co do przeprosin to sie zastanowie :P 6450030 gygy
pffffffffffff.zastanowi sie:P aleeee:P:P przeprosiny maja byc przyjete inaczej nie dam gg:P haha:D
przyjete :P
1157985 ( chyba:P )
jak bys mogla powiedziec na jakich zasadach dzialaja?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa