Trudno powiedziec o co pytaja sie Ciebie jak do Ciebie dzwonia,bo to zalezy od osoby,ale zazwyczaj o to samo o czym pisaliscie wczesniej,czyli co robisz,jakie masz zainteresowania,jakies pytania o Twoja rodzine,o szczegoly Twojego przyjazdu itd.Jednak chyba lepiej,abys Ty byla ta osoba,ktora zadaje wiecej pytan.Pokaz,ze jestes zainteresowana dziecmi,a to na pewno zrobi dobre wrazenie.Mysle,ze nie nie ma nic zlego w tym,abys poprosila ich o numer lub maila do ich poprzedniej au-pair.Jesli wszystko miedzy nimi bylo ok,to nie powinien to byc problem.A co do szkoly,jak narazie sa one wszedzie za darmo,ja np na angielski chodze do dwoch szkol jednoczesnie,jednak od wrzesnia zmienia sie zasady i wiekszosc obcokrajowcow bedzie musiala placic,ale koszty kursu ang wedlug mnie powinna pokryc Twoja rodzina goszczaca.Przed moim przyjazdem ani ja,ani moja "rodzina" nie wiedzielismy,ze takie kursy sa za darmo,wiec bylo ustalone,ze oni beda za to placic.Na szczescie okazalo sie,ze nie musza tego robic. Ale jednak na wszelki wypadek powinnas ustalic juz teraz,co bedzie w takiej sytuacji i kto bedzie placil za Twoj kurs(oczywiscie jesli zamierzasz zostac na dluzszy okres).Pozdrawiam:)