Au pair USA

Temat przeniesiony do archwium.
Hej wszysktim! Chciałabym wyjechć za około rok do USA jako au-pair, ale nie z polskiej agencji. Czy zna ktoś dobre agencje amerykańskie, za pośrednictwem których można wyjechać? Lub jakieś linki, gdzie można samemu znaleźć rodzinkę? I jeszcze takie pytanie: czy jeśli się samemu znajdzie rodzinkę, to czy to działa tak samo jak przez agencję, tj. czy zapewniają przelot i pieniądze na naukę? (wiem, że małe, ale zawsze) i jak to się ogólnie załatwia, jak się chce samemu? Była ktoś, może coś doradzić? Dzięki z góry za odpowiedzi i pozdrawiam ;-)
Lepiej przez biuro. polecam mikroserwis.Bylam z nimi w anglii.

Co do usa, to mysle ze lepiej bys zrobila jakbys byla au pair przez agencje. Wydaje mi sie ze wszytskie agencje z usa zalatwiaja au pairostwo za ich posrednictwem. Ja sama znalazlam sobie rodzinke ale juz bylam w usa. Poza tym bedac przez biuro masz pewnosc ze nikt nie wywali cie na bruk.

Poza tym takie rodziny ktore szukaja au pair nie przez agencje sa czesto skape i nie chca placic za kurs jezykowy. Lepiej przez agencje.
hej Erica
ja też chciałabym wyjechac do usa wrzesień/ poazdziernik 2009.ja bede załatwiala przez agencje prowork ona współpracuje z amerykanska agencja.bardzo chce jechac do rodziny w okolicach san francisco a ty masz juz wybrane miejsce?
Hej, Ja właśnie tez myślałam o San Fransisco głównie... Dzwoniłam do Prowork, ale powiedzieli mi, że nie można wybrać miasta... Zdecydowałam się jednak jechać przez biuro, zastanawiam się na Cultural Care Au Pair, ale opinie w Internecie na temat tego biura są bardzo różne, jedni zadowoleni, inni narzekają...
Ja mam dopiero 15 lat, ale za 3 lata też chcę wyjechać do Stanów (Kalifornia) i gdzieś czytałem, że firma Gawo jest godna polecenia...
Eryka jestes moze z warszawy? mogłybyśmy sie spotkac i wymienic spostrzezeniami na temat prowork i pogadac o wyjeżdzie. kontakt do mnie to [gg] .jak cos to pisz jeszcze w lutym bo pozniej nie bedzie mnie przez 2 miesiące.
Eryka jestes moze z warszawy? mogłybyśmy sie spotkac i wymienic spostrzezeniami na temat prowork i pogadac o wyjeżdzie. kontakt do mnie to [gg] .jak cos to pisz jeszcze w lutym bo pozniej nie bedzie mnie przez 2 miesiące.
Hej, nie, nie jestem z Warszawy, jestem z Łodzi, a jechać chciałam dopiero w przyszłym roku, na początku stycznia tak jakoś
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa