prosze o pomoc przy napisaniu listu prosze:)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

mam prosbe potrzebuje miec napisany na jutro list a ja nie wiem jak do tego podeja a co najgorsza nie umiem sie polapac list ma byc napisany wedlug punktow co wogole nie wiem o co chodzi prosze pomuscie prosze:):):)
1. Where are you?
2.When did you arrive there??
3. what is the weather like?
4. where are you staying?
5. what things have you done?
6. when did you do them?
7. what was each like?
8. what hawen't you done yet?
9. what are you going to do?
10. what do you think of the place?
11. when are you leaving?
ok, wedlug tych punktow mozna napisac list, ale do kogo to ma byc, o czym (o wyjezdzie na wakacje, za granice?) i ile slow (dlugi, krotki)? napisze ci go, ale podaj mi szczegoly
ten list ma byc napisany do przyjaciela jak ja spedzilam wakacje w zakopanym
list okolo 120-150 slow jak bys mogl bardzo prosze:):):*
no to krotki ten list. ok, daj mi troche czasu, bo musze cos zjesc. p.s. jestem dziewczyna:)
czy to musza byc zakopane, czy jakies inne miasto? moze za granica?
sorka parztrzylam na nic a obojetnie gdzie mozesz zmienic miejscowosc a jak bys mogla to w prostym jezyku bo jesten na poczatkowym
a jak by Ci wyszedl dluzszy to sie nic nie stanie
pewnie nie wyjdzie w jezyku dla poczatkujacych, ale sprobuje
Dear (to wpisz imie przyjaciela, kogokolwiek),

I'm in London now looking at the river Thames. I arrived at the Heathrow airport 3 days ago, early in the morning. It's raining - typical English weather as people here say. I'm staying at the youth hostel in the South part of London. First day I went to see famous Big Ben and the Buckingham Palace, which gave me a lot of visual pleasure. The day after I had a chance to get to the National Gallery at the Trafalgar Square to see Monet and Picasso exhibition. It was absolutely unforgettable. I?ve never dreamt that I will see the greatest artists? works. I have not bought a ticket for a London Eye yet, because it is very expensive but I think I will. It must be fun to see London from the birds? eye view. Tonight I?m going to visit the restaurant of Gordon Ramsay (znany brytyjski kucharz) with my friend. I?m very excited about it.
London is a magic place. It looks beautiful at night and during the day, no matter if it?s cloudy or sunny. It has lots of magical places, gothic churches and great modern buildings.
It is a shame that I?m leaving in the next 3days. I will be home Tuesday evening, so we can go out and have a quick chat before I show you my photos from London.
dopisz do tego: see you then, regards, twoje imie. z odstepami w linijkach oczywiscie
I w ten oto sposob kolejny len ma odrobione zadanie domowe. Gratulacje, orzeszku.
dziekuje Ci bardzo jest Ci wdzieczna za to jeszcze raz dziekuje:):)
gratulujesz jej za to ze komus pomogla ze napisala???
czy formie sprzeciwu do tych co prosza o pomoc w zadaniu domowym???
agaciu, pomoc w pisaniu to nie to samo co pisanie ZA kogos....
Zreszta sama sie przekonasz jak oddasz to zadanie - w tym opisie sporo jest zwrotow, ktore wskazuja na wyzszy poziom jezyka niz "poczatkowy".
Ty to ladnie przepiszesz, jutro o tym zapomnisz, niczego sie nie nauczysz i tyle pozytku z takiej "pomocy"....
macie racje, ze napisalam to za agate. jestem pewna, ze nastepnym razem bedzie wiedziala, zeby sobie takich rzeczy nie zostawiac na ostatnia chwile i sprobuje napisac najpierw swoja wersje.
I wtedy bedzie mozna naprawde jej pomoc - sugerujac poprawki, najlepiej nie wykraczajace zbytnio poza jej poziom jezyka
>macie racje, ze napisalam to za agate. jestem pewna, ze nastepnym
>razem bedzie wiedziala, zeby sobie takich rzeczy nie zostawiac na
>ostatnia chwile i sprobuje napisac najpierw swoja wersje.

naiwność ludzka jest czasami naprawdę zaskakująca.
La Belle... being her usual sweet self... ;-)
Right you are, though.
Twoj ironia tez jest "zaskakujaca". taka jest prawda, ze jak ktos chce, to sie nauczy. a co Ty wiesz o tych ludziach? nic. tak samo jak ja. wiec ich nie krytykuj zanim sie czegos o nich dowiesz
masz racje przepraszma popelnilam blad :):)
wiez ze powinnam napisac to sama a was poprosic o sprawdzenie tylko ze pan nam to dzisiaj zadal a ja z angielskiego nie jestm najlepsza przepraszm i macie racje poprostu zrobiliscie za mnie zdanie domowe dzieki:):)
> i macie racje poprostu zrobiliscie za mnie zdanie domowe

widzisz Orzechu?
A jednak miałam rację. To się nazywa doświadczenie życiowe.

Przyznam szczerze, że coraz mniej (a właściwie to prawie nigdy) mam w takich przypadkach satysfakcję z tego, że miałam rację.
Bardzo bym chciała częściej tej racji nie mieć.
i dlatego agatko nauczylas sie czegos. zawsze pytaj nauczyciela jak nie wiesz o czym masz napisac. nie sadze, zeby Cie wysmial. juz mi sie nie chce odpisywac na krytyki innych ludzi wobec mnie, bo szkoda slow. powodzenia!
Wiara w ludzi to dobra rzecz - OK: Agacia: dla dobra ogolu nie oczekuj gotowcow, tylko sie sama postaraj. Wierzymy w Ciebie!!!
;-)
nie mylilas sie tym tym razem ale postaram sie juz teraz prosic o poprawienie pracy a nie o napisanie
dzieki a uwagi orzeszka do mnie postaram sie je zapamietac i dostosowac a poza tym to nie jest wina orzeszka ona chciala dobrze chciala mi pomuc a ja to zle wykorzystalam bo zamiast napisac i dac do sprawdzenia do przepisalam gotowca
i dlatego La Belle Dame, napisalam wczesniej, ze jestem pewna, ze nastepnym razem zrobi inaczej. widocznie twoja inteligencja nie jest na tym poziomie co Twoja intuicja. moje slowa mialy w niej wywolac przyznanie sie do tego, ze ktos zrobil zadanie za nia.
No i jest git. Wiemy, czego sie trzymac. Pozdrowko dla wszystkich.
Temat przeniesiony do archwium.