siemka wszystkim :* Mam do napisania na angielski "śmieszne" opowiadanie kryminalne ... ;/ Napisałam sama ale dostałam 1 i chce poprawić .. Jakby ktoś móglby mi przetłumaczyć to opowiadanie z zastosowaniem czasów Past Simple i Past Continoues. Albo chociaz dajcie jakies wskazówki jak to napisać. Będę wam bardzo wdzięczna :**
Ja zamordowałam mojego chłopaka Thomasa Junga 20 stycznia 2007 r. Zrobiłam to ponieważ on mnie zdradził ze swoją sąsiadką - starą panią Apple. Ja zabiłam go ponieważ byłam zdenerwowana. Pomogły mi moje przyjaciółki - Ann i Sue. One są bardzo odważne. 20 stycznia zakradłyśmy się do jego domu i włamałyśmy się do niego. Akurat Thomas urządzał przyjęcie urodzinowe i było dużo osób. Weszłyśmy do kuchni i czekałyśmy na zdrajcę. Kiedy wszedł do kuchni Sue uderzyła go w głowę szklanką, która się rozbiła. Mężczyzna upadł a z jego głowy polała się krew. Po paru minutach zemdlał. Ja z przyjaciółkami uciekłyśmy z jego domu. Kiedy na przyjęciu jeden z gosci wszedł do kuchni zobaczył rannego Thomasa zadzwonił po pogotowie i karetkę. Policja szukała mordercy. Ja, Ann i Sue schowałyśmy się w hipermarkecie na stoisku z papmpersami dla dzieci i weszłyśmy pomiędzy paczki. Po paru godzinach wyszłyśmy stamtąd i poszłyśmy do parku. Schowałyśmy się na drzewie. Niestety Policja szybko nas znazła. Oni aresztowali nas i zabrali na komisariat. My chciałyśmy uciec, ale nam się nie udało. Za ten czyn dostałyśmy karę 10 lat pozbawienia wolności. Tak kończy się ta paskudna historia.
Zdania są raczej prosto zbudowane jeśli będą sprawiały trudność to mozna je troche zmienić tylko wtedy napiszcie co zmieniliście :) Pozdrawiam :**