pomocy :(:( c.d

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

3. Napisz list do kolegi/ koleżanki z Anglii, który/ która zaprosił/ a Cie do siebie na 3 tygodnie w czasie wakacji.
- zapytaj kolegę/ koleżankę jak poradził/ a sobie z egzaminem i podziękuj za zaproszenie,
- przeproś ze będziesz mógł/ mogła przyjechać tylko na 2 yg. i podaj powód,
- powiedz kiedy i gdzie przyjedziesz,
- poproś o radę, co masz ze sobą zabrać i spytaj o pomysły na prezent dla jego/ jej rodziców.

4. Zostałeś/ aś zaproszony/a na przyjęcie z okazji 18stych urodzin twego duńskiego kolegi. Niestety, nie będziesz módł/ mogła przyjechać w tym dniu. Napisz list do kolegi:
- podziękuj za zaproszenie i powiedz jak sie czułaś/ eś, kiedy je dostałeś/ aś
- wyjaśnij, dlaczegonie będziesz mógł/ mogła przyjechać i powiedz ze żałujesz
- zaproponuj inną okazję, kiedy moglibyście sie spotkać i powiedz, co moglibyście wówczas zrobić,
- życz koledze udanego przyjęcia i złóż mu życzenia urodzinowe.
napisz, sprawdzimy :F
o to chodzi ze jakbym umiała napisać to bym napisała :( a nie prosiła was o pomoc :(
no to może po poslku chociaż napisz?
jakby miala calość wyglądac a potem ewentualnie ktos ci przetłumaczy ;p
Nikt jej tego nie przetłumaczy, bo niby dlaczego ktoś miałby odrabiać zadanie za lenia?
nie napisałam jak to ma byc napisane ani nic takiego bo juz sobie poradziłam i to nie prawda ze jestem leniem nie chciałam zebyście za mnie odrabiali tylko mi pomogli bo nie wiedziałam czy zdąże na jutro to wszystko zrobic. Ale miejsza z tym... Pozdrawiam i dziękuje za wszystko..
>>>nie chciałam zebyście za mnie odrabiali tylko mi pomogli bo nie wiedziałam czy zdąże na jutro to wszystko zrobic
...nie z nami te numery....
Temat przeniesiony do archwium.