Listening - można podsumować?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Jutro mam listening - udało mi się przeryć całe forum, ale jedyne odpowiedzi jakie znalazłem to do testu B: 1)nature,romantic 2)size,useful,blind 3) maths,seventeenth,relieved,supportive 4) brak :(
Czy możecie uzupełnić to B i napisać coś o A i C?

Dzięki!
ja tez poproszę bardzoż :) Podzielcie sie ludziska czym tylko możecie.

Scorpion napisz jak było ja mam listening dopiero 20.06

Powodzenia

Marta
>Witam
>Jutro mam listening - udało mi się przeryć całe forum, ale jedyne
>odpowiedzi jakie znalazłem to do testu

Cześć,

jeszcze kilka odpowiedzi jako tako pamiętam, ale nie dam sobie ręki uciąć że są prawidłowe (listening miałem 2 tyg temu), mam nadzieję że nie wprowadzę Cię w błąd (najlepiej niech inni użytkownicy forum skorygują moje odpowiedzi)

>1)nature,romantic
Planting trees
grass
vegetable and fruit gardens (tego nie jestem pewny, bo jak już wspominałem dawno miałem listening)
breed (albo breeding) animals

>2)size,useful,blind
unbreakable (??)
sound (??)
nurses (albo staff)

>3) maths,seventeenth,relieved,supportive
professional
abstract art (na samym końcu part 3)

>4) brak
4 był najtrudniejszy i za pierwszym razem prawie nic nie zrozomiałem - gdy puścili drugi raz, było znacznie lepiej (zwłaszcza 1 speaker ma niekiepski akcent), szybko przeczytaj pytania do 4-ego, najlepiej od razu jak skończysz pisać 3-ci

ok, to by było na tyle - więcej niestety nie pamiętam... generalnie listening (poza 4 częscią) był stosunkowo łatwy, a więc głowa do góry.

powodzenia, marcin
Do wersji C to pamiętam tyle:
do 1 o architektach: detectives, draw,
do 2 o termometrze to było na forum
do 3 o clownach to tylko ostanie pytanie coś z self-confident czy cos w tym stylu
do 4 o pieciu osobach opowiadających o pakowaniu sie: 1- journalist i zrobiła sobie jakis tam afront, 2 pop-star
co do reszty to mam kompletne zacmienie
mialam dzis wersje B!!!!