odzyskanie CAE - blagam

Temat przeniesiony do archwium.
blagam o pomoc, na moj certyfikat CAE zdany w 2004 roku wylala mi sie kawa i zalala go praktycznie calego, jestem zalamana, przeplakalam 4 dni i teraz pisze moze mi tu ktos pomoze - czy jest jakakolwiek szansa zeby mi wydano kopie, do kogo musze sie zwrocic i czy jest w ogole taka mozliwosc?
mam nadzieje ze ktos mi pomoze, jestem zdesperowana (jak sie mozna domyslac)
pozdrawiam i czekam na rady :(
Nie wierzę, płakałaś 4 dni zamiast zapytać na forum? :)

Odzyskanie certyfikatu to formalność (choć możliwe że trochę kosztuje) wiec nic się nie spinaj, tylko zadzwoń najlepiej do British Council, w poniższym linku masz wszystkie namiary:

http://www.britishcouncil.org/pl/poland-where-we-are.htm

Co roku tysiącom ludzi ginie papier ale to nie problem, część tej skandalicznie dużej kasy z opłat za egzaminy idzie przecież na utrzymanie archiwum wyników;] więc oni już dobrze wiedzą kto zdał, a kto nie i wydadzą nowy...

pozdr.
PS jak już załatwisz to napisz dokładnie gdzie co i za ile, bo znając życie nie Ty jedna masz/będziesz miała ten problem;)
nie chciałabym Cię dobijać, ale przedmówca nie zaznaczył, że odzyskanie certyfikatu jest niemozliwe. Można jedynie dostać zaświadczenie o zdaniu egzaminu z danym wynikiem. Teoretycznie jest to tak samo ważny dokument jak certyfikat CAE.

Spróbuj dostrzec pozytywne strony sytuacji - może dzięki temu zdecydujesz się podchodzić do CPE? a może ielts?

pozdrawiam.

»

Praca za granicą