zakres materiału FCE

Temat przeniesiony do archwium.
Czy istnieje coś takiego jak zakres materiału do FCE? Szukałam tego na stronach British Council i ośrodka egzaminacyjnego, ale niestety nic nie znalazłam. Potrzebny mi szczegółowy zakres materiału, ponieważ muszę napisać program dla klasy gimnazjalnej z rozszerzonym zakresem treści nauczania i zwiększonym wymiarem godzin z języka angielskiego. Założenia są takie, że po trzech latach nauki dzieciaki będą na poziomie FCE. Pomóżcie, bo pisanie programu to wcale nie taka prosta sprawa.
Droga twinnie,
wszystko to mozna znalezc w pierwszej lepszej ksiazce przygotowujacej do FCE, np FCE Masterclass czy Fast Track to czy cokolwiek innego. Na pewno obowiazuje cala gramatyka (rozsadnie, bez jakichs radosnych wyjatkow, ale wszystkie czasy, conditionals, modal verbs, passive voice, reported speech, gerunds and infinitives etc) i sporo slownictwa (dobre, IMHO oczywiscie :) ksiazki do tego to Vocabulary in Use wyd. Cambridge i Grammar and Vocab for FCE by Vince bodajze)...
Aha, czasem mozna na stronach wydawnictw znalezc spisy tresci niektorych ksiazek, bez potrzeby biegania do biblioteki :)

Pozdrawiam
Ania

»

Pomoc językowa