warto?? co o tym myślicie??

Temat przeniesiony do archwium.
jeżeli ktoś nie zdał w sesji letniej, i otrzymał D ( 55% - 59%) czyli mało mu brakowało, to jak myslicie czy zdąży się taka osoba przygotować do sesji zimowej, bo nie wiem czy przystępować czy nie??
Wg mnie masz juz mało czasu, ale oczywiscie jest to mozliwe.
Jesli nie ma dla Ciebie wielkiego znaczenia, jaka ocene dostaniesz (czyli odpowiada Ci C), to mysle, ze mozesz dac rade sie przygpotowac. Oczywiscie warto zainwestować w jakies kursy czy prywatne lekcje. Niektóre skzoły (np. moja :)) gwarantuja, że po pewnym poziomie przygotowujacym do certyfikatu, jelsi bedziesz miała w miare dobre wyniki, nie bedziesz opuszczała zajec (sa dokladne wymagania), to jelsi nie zdasz egzaminu, zwracaja Ci pieniadze.
skad jestes bo IH przygotowuja w trybie 3 miesiecy / zajecia 3 razy w tygodniu/ do zimowego egzmianu 3 razy w tygodniu, ja tez bede tak podchodzic bo nie zdalem, pozdr
hej
pewnie ze dasz rade
niewiele brakowało
mi sie udało w ciągu 9 mies (6h tydz) przejsc z intermediate do zdanego FCE. co prawda na c ale zdane.
zycze powodzenia
pomogło mi radio internetowe bbc, i ksiązki. To duzo daje bo sie człowiek moze osłuchać z językiem i niektóre zwroty mu same wpadają do głowy
pzd i powodzenia
nie słuchaj tych co mówia ze nie dasz rady
mi tez mówili:)
Oczxywiście nie zdałam, ale po przejrzeniu wyników doszlam do wniosku z tatą ze musialo mi zbraknąć maxymalnie 2% - 1%, bo moj brat też nie zdal, a jego wyniki są hmmm....... gorsze, chociaż też dostał D, więc naprawde malo mi brakowalo. Co najgorsze, po readingu ktory poszedł mi najgorzej (wielkie zaskoczenie, bo z niego byłam zadowlona) to najgorzej poszedł mi listening, druga moja najmocniejsza strona, zaraz po speakingu. Dlatego jestem zawiedziona, widocznie musiał być test trudny, bo zawsze mialam bardzo dobre wyniki ze sluchania. Niestety ja uczę sie 3h w szkole (kiepska nauczycielka, nie ma co), a do tego 1h tygodniowo prywatnie, więc nie mam takich dużych mozliwośći jak Wy, ale prywatnie chodze do swietnej nauczycielki. Możecie mi powiedzieć, jak poprawić reading ??
Hej, ile godzin i przez jaki czas sluchales tego radia bbc, ew. który program i czy moge prosic o jakiekolwiek wskazówki dot. sluchania - niestety ale przez listening nie zdalam, znam juz jeden jezyk z grupy romanskich wiec nie wiem dlaczego mam taki problem, francuski ucze sie od 6 lat i umiem, angielski od ok. 10 i zawsze byl i jest problem z listeningiem, teraz niezdane FC, reading na good, inne moge sie douczyc we wlasnym zakresie, zawalilam tez writing ale to moja wina, listening szkoda gadac, sorry za bledy mam jakis problem z polskimi literami w klawiaturze, pzdr
dodam ze staram sie sluchac bbc 4 i 7 od miesiaca , wczesnie byly to kasety, ale slabo mi to idzie, nie wiem ale francuski i rosyjski szybciej sie nauczylam i rozumiem co ludzie mówia, przed FC robilam testy na 6[tel]% ale listenigu byl zawsze najnizszy udzial, moze powinnam sobie dac spokoj i zabrac sie za jezyk, który ma proste dzwieki i wymowe
hej
słuchałam programów dla dzieci
tam wyraznie mówią i nie ma az tak skomplikowanego słownictwa. Czasem po prosu zakładałam sobie te słuchawki ii robiłam coś innego a czasem sie skupiałam na każdym zwrocie. Puszczałam sobie nawet po 3 razy jak mi sie jakies opowiadanie spodobało.
Rób tak zeby sie nie przemęczać i miec z tego jakąś przyjemność:)

najczesciej to bylo bbc7 little toe radio show
http://www.bbc.co.uk/radio/

ale jest tam wiele ciekawych "dorosłych " tematów o żywieniu chorobach i takie tam
starałam sie słuchac codziennie po 22, nie wiem dokładnie ile czasu ale te 30 min to minimum
pzd
Stanowczo tak. Ja zdawalam w ostatniej sesji zimowej i nie zdalam (E) a teraz w sesji letniej bez duzo wiekszych przygotowan zdalam na B!!! :) bylo warto zdawac drugi raz.
A skad jestes "informatyk" bo ja tez chodzilam do takiej szkoly, a dokladnie nazywala sie Perfekt.
Katowice
Paolka 86* jak ty kobieto zrobiłaś, co?? :) Żeby z E przskoczyć na B, i piszesz zę bez wiekszych przygotowan, kurcze weź no opisz mi twoj program nauki, bo jestem strasznie ciekawa. Wielkie pozdro
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Szkoły językowe