Zdac FCE bez kursu ?

Temat przeniesiony do archwium.
HEJ! Obecnie jestem w drugiej szkole na kursie przygotowawczym do FC i szczerze mowiac nie czuje zebym duzo z niego wynosila... Robimy proste zadania w porownaniu z tymi jakie występują w testach, poza tym grupa (8 osób) ma troche nierówny poziom... Za to dobrze pracuje mi sie w domu z materialami, ćwiczeniami, ktore sama zdobylam. Stąd pytanie: czy mam szanse zdac FC nie uczęszczajac na kurs? Czy ktoś z Was też tak robił?

pozdrawiam,
No może ktoś chciałby podzielić się ze mną swoimi opiniami PLEASE ! Dodam, że zamierzam zdawać w czerwcu :)
ja sobie nie wyobrazam przygotowania do fce bez kursu(zdawalam rok temu w czerwcu), bo jestem srednio zdyscyplinowana=). poza tym lektor zawsze moze poprawic twoje bledy itp. ale jezeli lepiej pracuje ci sie samej to moze sproboj...
ja nei chodzilem na zaden kurs przygotowawczy i zdalem.. jesli masz w sobie na tyle samodyscypliny zeby nad tym przysciasc.. to nie wiedze najmniejszych problemow.. szczegolnie ze podchodzisz dopiero w czerwcu a juz robisz testy pod tym katem.. ja nieco pozniej zazcalem przygotowania :)
Też będę próbowała w czerwcu. Słyszałam, że sporo osób podchodzi do egzaminu bez kursu ale wtedy może być trudniej. Pozdrawiam
Ja też uczę się sama więc jest nas dwie!
Trudno jest przygotować się samemu do Speakingu czy writingu. Tu kurs może pomóc. Jeżeli jesteś zdeterminowana poradzisz sobie bez szkoły. Dodatkową zaletą zajęć jest to, że są regularne, a czasem trudno jest się zmusić do regularnej nauki. Możesz jednak próbować. Parę osób, które znam zdało FCE bez żadnych kursów.
czesc ja jestem aktualnie w Anglii i sie sama ucze do Fc!! chodze tu do Collegu ale tam powtarzam to co juz umiem, i jesli mozesz napisz do mnie maila!! moj adres [email] bo mam bardzo amlo materialow do nauki!! pozdrowionka!! czekam na wiadomosc od Ciebie!! jestesmy w dwie na tej samej drodze!!
spokojnie można podchodzić nawet do Advance sama jestem tego przykładem (zdałam w zeszłym roku) tylko mów sama do siebie głośno przynajmniej pół godziny dziennie na różne temety, jeśli nie masz z kim ćwiczyć speakingu.
spokojnie można podchodzić nawet do Advance sama jestem tego przykładem (zdałam w zeszłym roku) tylko mów sama do siebie głośno przynajmniej pół godziny dziennie na różne temety, jeśli nie masz z kim ćwiczyć speakingu.
Siemanko. Ja też chciałabym podejść do FCE w grudniu ale nie mam kompletnie pojęcia na co tam kładą nacis. Nie znam nikogo, kto zdawł lub zdał ten egzamin i mam pytanko: czy jeśli będziesz miała jekieś materiały od ludzi, którzy zdali ten egzamin, jakieś materiały z kursów przygotowawczych to daj znać bo ja niestety nie poradzę sobie finansowo z takim kursem (narazie zbieram na egzamin). Oto [email] Proszę o jakiekolwiek materiały :)
Z góry dziękuję
jasne że tak! ja wymysliłam sobie zdawanie fce w pażdzierniku i wtedy zaczęłam się jako tako przygotowywać, a w grudniu zdawałam - i zdałam, na dodatek nie byle jak :)
Ja tez sie szykowalam sama od pazdziernika i zdalam w sesji grudniowej!! Pracowac pracowac i uczyc sie, troche konwersacji wziac i POWODZENIA
czy mogłabys mi podpowiedzieć jakie metody nauki pomagały ci w nauce do FCE
Mam pytanie czy sam paierek z gwarancją/nie chodzi mi o zdobytą wiedzę/ zaliczenia jakiegoś kursu nawet trwającego 2 lata ma wpływ na zdanie FCE?
no wiesz... mysle ze jesli bardzo chcesz sie nauczyc i zdac ten test to sprubuj:) ja sie przygotowuje do testu do gimnazjum ale to tez nie takie proste bo to poziom FCE. jesli jestes roztrzepana to jednak chyba lepiej chodzic na kurs. osobiscie jesli nie bedziesz chodzic na kurs zrob sobie jakis plan, np. "ucze sie codziennie 30 minut". no i przestrzegaj tych zasad bo jak nie bedziesz to nici z planu.
mam nadzieje ze ci chciaz troche pomoglam
:)))
Hej, podchodziłam do FCE bez żadnego kursu w sesji letniej 2005 i zdałam na B, przez ostatnie 2 m-ce przed egzaminem chodziłam tylko na konwersacje, żeby dodatkowo przygotowac się do speakingu i listeningu i udało się. Ważna jest systematyczność i trochę chęci.Powodzenia!!!
proste! ja zdawalam fce 2 lata temu zima i chodzilam na korki 2 miechy od konca wrzesnia do konca listopada examy zaczely sie wlasnie wtedy i zdalam :) co prawda na c ale i tak sie ciesze :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja zimowa 2003

»

Studia językowe