Co teraz?? FCE?? w Warszawie????

Temat przeniesiony do archwium.
W nauce angielskiego pomógł mi wyjazd za granice gdzie uczyłam sie od ludzi ,w szkole nigdy nie miałam wiec zasady gramatyki niebardzo są mi znane chociaż podobno mówie w miarę poprawnie gramatycznie,(tylko na wyczucie) gorzej z pisaniem.Chciałabym szkolić swój angielski, ale oczywiście jak każdy nie chcę wtopić pieniędzy bo kursy nie mało kosztuja.
Moje pytania to czy bez żadnych wczesniejszych egzaminów czy świadectw moge przystąpić do kursu przygotowującego do FCE i zdawać sam kurs a jesli tak to jaką szkołę w Warszawie wybrać zeby nie wtopić kasy a nauczyć sie przydatnych rzeczy??????
Bardzo,bardzo bardzo prosze o jakieś informace,
Pozdrawiam
Niech ktoś coś poradzi, prosze..
jedyne co moge Ci poradzic... to zebys odwiedzila kilka szkól i porobila testy, wtedy zobaczysz na jakim poziomie jestes... w mike mills school ceny s dosy wysokie ale rozmowa kwalifikujaca na poziom jest za darmo a mysle ze oni dobrze okresla twoj poziom. ucza tam chyba tylko Anglicy, sama tez sie tam wybieram na taka rozmowe i test. ale na kurs jest tam dla mnie za drogo.... pozdr.
Ja pisałam wczoraj test kwalifikacyjny na kurs przygotowujący do FCE w Angloschool, w Warszawie. Oczywiście, że do tego nie potrzebujesz żadnych dokumentów. Test był średnio trudny, ja jakoś sobie poradziłam. Niestety kursy są całkiem drogie... Musisz po prostu zorientować się w szkołach językowych, popytaj, które są dobre, a potem próbuj. Powodzenia! :)