FCE jak się przygotowywać?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Postanowiłam zdać egzamin z FCE. I teraz mam pytanie. Mój poziom to jest tak słabiutkie B, znam dużo slówek, ale kiepsko z wymową, rozumieniem ze sluchu. Chcialam się was poradzić z jakich książek korzystać, bo myślę o nauce samodzielnej, ew. o korepetycjach raz w tygodniu, a przez reszte dni uczyłabym się sama (tak myślę że 30 minut dziennie do godziny). W takim trybie w jakim czasie byłaym w stanie zdać FCE?
Wszystko zależy do okresu czasu, jaki masz na przygotowanie się do egzaminu.

Co do wyboru publikacji, to najpierw zdecyduj, czy chesz mieć te zajecia dodatkowe. Wtedy nauczyciel poleci Ci kupić konkretne książki.
Tak, chce miec zajecia, już jestem umowiona na środę, będę miała 1,5 godziny tygodniowo z panią która będzie mnie przygotowywała. powiedziała że będzie mi udostępniać materiały na każde zajecia, ale też chciałabym w domu robić coś dodatkowo z innego podręcznika, oddzielnie. Wiadomo jakies dodatkowe czytanki, czy cwiczenia to przydadzą się. Myślę że z półtorej roku zajmie mi to przygotowywanie się.
A może ktoś ma jakiś podręcznik do odsprzedania?
Jeżeli chcesz zdać testy to powinnaś się nauczyć je rozwiązywać niestety. Taka smutna rzeczywistość.

A co do dodatkowej nauki to moim zdaniem lepsze będą czytanki i normalne ksiązki. Sąciekawsze, a dzięki temu będziesz się szybiej uczyła. Warto wybierać te które rozumie się w 90%. Inaczej je zostawisz, chyba, że masz więcej wytrwałości. :)

Jeżeli hcesz się nauczyć mówić to polecam kurs, który promuje w podpisie. Spokojnie to zrobisz w ciągu 6-9 miesięcy.

Ja mam odręczniki do odsprzedania. Jak chcesz to mogę pokazać.
edytowany przez moderatora: 20 mar 2012