FCE czerwiec 2012

Temat przeniesiony do archwium.
Co bylo na egzaminie???
Poprostu sie interesuje na co warto zwrocic uwage z gramatyki i jakie byly tematy listow i wypracowan. Z gory dziekuje
W następnej sesji na pewno takich samych nie będzie - proponuje past papers z Cambrigde, książki dostępne w internecie :)
mi chodzi o ta sesje bo ja mam swoj dopiero we wtorek:):) dlatego tak mi zalezy
Ja mam w sobotę, więc nie pomogę :)
Hej. Zdawałam FCE 12.06.2012 w Warszawie.
I część - Reading
pierwszy tekst to fragment jakiejś powieści, do tego pytania a/b/c/d
drugi to tekst o ratownikach, wstawianie zdań w tekst
trzeci to wypowiedzi czterech osób na temat internetu i dopasowanie osób do tego, co powiedzieli

II część - Writing
praca obowiązkowa - była to odpowiedź na e-mail dziennikarza amerykańskiego, którego zaprosiłeś/aś do swojej szkoły, aby przedstawił Twojej klasie pracę dziennikarza
druga część, czyli tematy do wyboru:
1. application for a job (tour guide)
2. report
3. nie pamiętam
4. essay na podstawie lektury
5. również essay na podstawie lektury

III część - Use of english
nie pamiętam kolejności, ale transformacja zdań była prosta, uzupełnianie tekstu jednym słowem też znośne, no i było oczywiście słowotwórstwo

IV część - Listening
Wydaje mi się, że najłatwiejsza z części. Uzupełnianie tekstu ze słuchu - bardzo proste. Wywiad i pytania do niego - również proste. Najtrudniejsze było dopasowanie zdań poszczególnych osób do mówiących.

To chyba na tyle. Mam nadzieję, że komuś to pomoże. Ja mam to już za sobą, a w niedzielę czeka mnie speaking. Powodzenia!
jeeej :) soniq33, miałam dokładnie to samo co Ty. napisz może jakieś odp, które wpisałaś to porównamy:) szczególnie do listeningu bo to nie najlepiej mi poszło :/
Ja miałem w kwietniu na komputerowej ( nie wiem czy jakas roznica jest) , list do kolezanki, w ktorym mialem sie zapytac o mieszkanie , ceny wakacji. sluchanka byla prosta wywiad na temat ludnosci ameryki poludniowej, a reading nie pamietam poza tym spoznilem sie 6 minut na reading ^^ warszawskie korki .
A dostaliście już, grupo czerwcowa, swoje wyniki FCE?
taaak :) nie orientujecie się gdzie i kiedy można odebrać certyfikat?
kykykykyky, a Tobie jak poszło? ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie