Punktacja na FCE!?

Temat przeniesiony do archwium.
witam! Czy ktos moze orientuje sie w punktacji na FCE? Ile jest punktów za poszczególne części? Ja zdaje z czerwcu w W-wie, robie sama testy i sprawdzam je ale nie wiem czy dobrze! Pozdrawiam
Z tego co sie orientuje Martynko, to łącznie jest 200 pkt do zobycia, po 40 pkt za każdą część...:)
Nie.. chyba 35 Reading, 75 Use of English.. dalej nie wiem. Ale każda część i tak jest chyba oceniana osobno, procenty liczone osobno i dzielone potem (chyba)? Tak mi sie wydaje..
W regulaminie egzaminu pisze wyraźnie, ze każda częsc jest równo traktowana, a więc za kazdą częsc można dostać maksimum 40 punktów ( w sumie 200). Nie można sugerowac się tym, ze w teście egzaminacynym jest na przykład 75 przykładów do zrobienia , a na listeningu przykładowo 38. To nie oznacza wprost liczby możliwych do zdobycia punktów ! Gdyby tak było Use of English byłby wazniejszy od listeningu bo na tym pierwszym mozna by zdobyć az 75 punktów,a na listeningu tylko "trzydzieści kilka". Punkty uzyskane zawsze przeliczne sa proporcjonalnie niezaleznie od ilosci zadań, tak by 100% poprawnych rozwiazań oznaczała 40 punktów itp. W sumie trzeba zdobyc 120, aby zdać. Tak wiec teoretycznie 2 części można całkowicie zawalić, a trzy zdać znakomicie i egzamin jest zaliczony.
zapraszam na pierwsza strone... tam jest link "Struktura egzaminu" przy kazdym z egzaminow i sa dokladnie opisane zarowno czesci jak i ich punktacja...
Ok. każda część po 40 punktów, ale czy może ktoś wie jak oblicza się punktację?
W każdej części jest inna ilość podpunktów do rozwiązania, np. use of English ma ich ponad 70. Jak to się przelicza żeby wyszło 40pkt? Nie wiem jak mam sobie sama przeliczać testy które robię.
Do Lukasza - w Twojej podstronie: Struktura egzaminu zakradły się błędy. O ile mi wiadomo:
Writing trwa 1,5 godz. a nie jak Ty podajesz 2 godz.
Use of English trwa 1 godz. 15 min a nie 1,5 godz.
polecam watek "Punktacja na FCE" w dziale "FCE"

oto link: https://www.ang.pl/forumw.php?IDt=219&w=1
Dziekuje wam za informacje Rzeczywscie ta cała punktacja jest rzeczywiscie pogmatwana No cuz robiac testy samemu wynik nie bedzie dokładny tylko mniej wiecej Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

FCE - sesja letnia 2003