komu się czasy mylą?

Temat przeniesiony do archwium.
wpisywać się
A jak Ci się mylą?
Pytam, bo może wcale Ci się nie *mylą" tylko po prostu nie wiesz kiedy którego używać, a to z "myleniem się" nie ma nic wspólnego.
MIE SIE TEZ MYLA;(
mi perfect tenses :(
Mi się średnio mylą, ale nawet jak wiem który zastosować to nie pamiętam budowy -_-.
no troche glupio ze w szkole wymagaja tak duzo czasow tzn wszytskie chyba...a kolezanka mi moiwla ze jak np sie wyjedzie do ang lub usa to sie uzywa tylko trzech czasow...ciekawe czy to prawda
Ja je rozróżniam po cechach charakterystyczny np.every day,yessterday itd.,itp...:)A jak to sobie przypomnę,to od razu wiem jak napisać zdanie.
>a kolezanka mi moiwla ze jak np sie wyjedzie do ang lub usa to
>sie uzywa tylko trzech czasow...ciekawe czy to prawda

Na pewno prawda. Używają czasu przeszłego, teraźniejszego i przyszłego (choć niektórzy mówią, że on nie istnieje).
tak tak z tymi cechami chcarakterystycznymi to naprawde ulatwaia sprawe... a co do uzywanych czasow : ale to w tych prostych tak?
Używa się wszytkich czasów.. no może takiego future perfect continuous rzadko, ale jednak.
Co do mylenia się czasów proponuję zwyczajnie dużo praktyki :) I żeby tą praktykę sprawdził ktoś kompetentny.
>a kolezanka mi moiwla ze jak np sie wyjedzie do ang lub usa to sie uzywa tylko trzech czasow...ciekawe czy to prawda

nieprawda tylko dwoch.... a moze nawet i jednego.....
Czemu jednego?
And why three? Didn't get my irony? :-)
Nie moge ;D
To_ja wrote why three :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia