święta angielskie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |
szukam informacji na temet różnych świat obchodzonych w Anglii??? czekam na wszystkie stronki niestety nie moge nic znaleźć :( wszystko po angielsku moze zna ktoś coś po polsku???? bardzo prosze :)
Luty---> walentynki
Kwiecień--->dzień głupca
Maj---> dzień rosy
czerwiec--->najkrótsza noc w roku
Paździenik--->Halloween
Listopad----> DZIEŃ GAY'A FAWKES'A
Grudzien----> Boxung Day itp. Christmas!!
No i to jest ogół. Najważniejsze świeta ajestli chcesz wiecej to mam duzo info na ten temat jak cos to odp Pozdro moje gygy to 3025349
Sa jeszcze swieta nazwane bankowymi - tz pierwszy i ostatni poniedzialek w Maju i ostatni poniedzialek w Sierpniu. To sa dni wolne od pracy. (Choc supermarkety itp pracuja)
hej. Ja mieszkam w angli i chdze na rozne zabawy swiateczne oraz kolacje itd. odpowiedz mi na jaki dokladnie szukasz temat o angielskich swietach a ja sproboje ci pomoc. :D
cześć.bardzo Cię proszę jeśli wiesz coś o may day, to napisz, bo wyszukałam coś ale wszystko po angielsku, i jak byś mogła, to napisz mi co Ty o tym święcie sądzisz, bo muszę zrobiś jakąś prezentacje tylko po angielsku. naprawdę mi pomożesz. z góry dziękuję.jak masz czas to przydałoby mi się to na jutro
ja chce znaleść 15 zdań po angielsku o świętach
15 zdań o świętach po angielsku
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22christmas+in+britain%22&lr=
Jak jest po angielsku tłusty czwartek?
Fat Thursday
Maundy Thursday - the day before Good Friday
tlusty czwartek is the Thursday preceding the week which includes Ash Wednesday.
Napewno nie >Fat Thursday.Może: the Thursday before Quinqua-gesima ?
Na pewno nie?

Trust me, tlusty czwartek is known as "fat Thursday". There is also Mardi Gras, but that's fat Tuesday. And in a different culture.
There is no Fat Thursday in English buy Fat Tuesday - the day before Ash Wednesday.
jeśli chodzi o impreze mayday to nie ma jej a anglii
http://milwaukee.about.com/b/a/067411.htm
or this
http://detroit.about.com/od/uniquelydetroit/a/paczki.htm

that might be the source of confusion. some midwest cities with vibrant polish communities will hold some kind of celebrarion on thursday indtead of the traditional tuesday.
ej może ktoś jest tak miły i mi napisze vreferat o kulturach żywieniowych w jakimś kraju
eeee nie ma fat thursday :) jest pancake day :)
heja masz inf o wielkanocy
dzieki podasz mi cos wielkancy
moj imajl agatasejdak @. vp.pl
Cześć.rnMam za zadanie przedstawić zwyczaje i jak są obchodzone święta Wielkanocne w Anglii. Jeżeli możesz to prosze o pomoc za co z góry dziękuje . Mój adres: [email]
jakie sa symbole swiat wielkanocnych
w jakimś przewodniku wyczytałam,że:
istenieje na wyspach święto (matko, nie pamiętam nazywy ani daty), podczas którego każdy uczeń dostaje pomarańcze lub/i cytrynę od dyrektora szkoły. jestem ciekawa, czy to prawda...ale skoro pisali w przewodniku..;P
A na czym one polegają?
JA bym chciała wiedzieć o co chodzi w: Dniu Rosy (i jak nazywa się po angielsku) i o Bank Holiday...
Luty---> walentynki
Kwiecień--->dzień głupca
Maj---> dzień rosy
czerwiec--->najkrótsza noc w roku
Paździenik--->Halloween
Listopad----> DZIEŃ GAY'A FAWKES'A
Grudzien----> Boxung Day itp. Christmas!!

może mi ktoś napisać krótko informacje o tych świętach bardzo prosze potrzeba mi jak najszybciej dokładną date i o co chodzi, jak te święto jest obchodzone w jaki sposób jaz znacie jeszcze jakieś to także byłbym wdzięczny za opisanie
musze poprawić ocene z j.angielskiego na 5 więc wiecie.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
>>musze poprawić ocene z j.angielskiego na 5 więc wiecie.

Nie musisz tylko chcesz.

Ma to być więc Twoja własna praca (no bo Twoja piątka) więc wiesz.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe