Polecenie metody nauki lub kursu Wrocław.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam mam 24 lata i chcę nauczyć się języka angielskiego i mam nadzieję,że to możliwe. Z rozumieniem wiekszych kłopotów nie mam chociaż większy zasób słów też by się przydał. Najgorsze jest to,że gramatyka u mnie leży ( pisownia,czasy itp ) Do tego mam kiepską wymowę,że nie karzdy może mnie zrozumieć. Noi nie wiem co i jak się wymawia, :( Chciałbym popracować nad tymi rzeczami aby płynnie rozmawiać po angielsku ,pisać itp. Tylko właśnie nie wiem od czego zacząć ? Moglibyście mi cos doradzić. Zastanawiam się również nad kursem angielskiego od września,bo za bardzo nie mam z kim rozmawiać po angielsku. Jeżeli ktoś jest z Wrocławia i jest w stanie polecić mi jakąś dobrą szkołę językową to byłbym wdzięczny. Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. :>
Nauka języka obcego sklada się z dwóch etapów, które muszą występować naprzemiennie.
1. Nauka w szkole lub na kursie językowym: to zajęcia mogą odbywać sięw, 2 lub nawet jeden raz w tygodniu.
2. Trening językowy, który musi odbywać się codziennie, najlepiej 3 razy po pół godzinu. W tym czasie powinieneś słuchać, powtarzać, czytać. ... sluchać, powtarzać, czytać... dopóki nie uznasz, że mówisz prawie po angielsku.

Piszę prawie ponieważ dokładnie po angielsku zaczniesz mówić nie wcześniej niż po 10-letnim pobycie w kraju anglojęzycznym (z bardzo rzadkim kontaktem z Polakami).

edytowany przez bejotka: 22 cze 2013
Możesz próbować sama z fiszkami, kursami na płytach etc ale generalnie ja wolałabym do szkoły pójść. Polecam olymp na powstańców śląskich. Mają bardzo dużo różnych kursów dla każdego poziomu znajomości języka. Warto spróbować :)

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe