Pytanie o Profesor Henry

Temat przeniesiony do archwium.
Witam , czy przerabiając profesora moge przerabiać wszystkie kategorie na raz (wymieszane) ? Czy lepiej będzie jak bede to robił po kolei?
Bo jesli miał bym to robic po kolei, to na dziale sport juz nie bede miał powtórek z działu ogólne , natomiast jeśli zaczne wszystko to juz mozna sobie wyobrazic ile bedzie powtórek po pól roku.

Prosze o odpowiedz

Pozdrawiam
Jest ktoś wstanie odpowiedziec mi na to pytanie ?
Algorytm optymalizacji powtórek jest taki, że zawsze będziesz miał powtórki, tylko odstępy między nimi będą coraz dłuższe. Generalnie należy uczyć się sekwencyjnie od pierwszego słówka do ostatniego powiedzmy w ciągu 2-3 lat. Tylko w życiu tak sie składa, że czasami potrzebne są nam słówka, które w sekwencji wypadną za 13 miesięcy. Dlatego Profesor Henry daje możliwość wyboru. Ucz się wszystkiego po kolei, a jeśli zainteresuje Cie szczególnie jakaś dyscyplina np. mistrzostwa świata w opowiadaniu kawałów, to szukaj słówek, które Ci beda w tych zawodach potrzebne.
Mam jeszcze jedno pytanie , tym razem skierowane do Bejotki
W tym roku pisze mature z języka angielskiego ,na poziomie podstawowym
Jakie polecił byś podręczniki przygotowujące do matury ustnej ? Chodzi mi konkretniej o jakies rozmówki

Posiadam w tej chwili:

Repetytorium tematyczno-leksykalne (Małgorzata Cieślak)4 podreczniki
Oxford Repetytorium (Danuta Gryca i Joanna Sosnowska)

Z góry dziękuje za odpowiedz

Pozdrawiam

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę