Jaka książka dobra dla dorosłych false beginners

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.

Nauczam już parę lat, korzystałam w pracy już w wielu różnych podręczników, ale niedawno się przeprowadziłam do małej miejscowości i rzadko bywam w księgarniach językowych. Od jakiegoś czasu nie śledzę więc nowych wydań:(.

Stąd moja prośba o pomoc w doborze podręcznika. Uczę 2 sympatyczne dziewczyny, 28 lat, dotychczas na samych xerówkach (uczę prawie rok 1xtyg od podstaw). Nadszedł czas, kiedy myślę, że warto by było wprowadzić podręcznik. Dziewczyny zdolne, choć nie wybitne w ang. Zależy mi by podręcznik miał mocno rozbudowaną ilość ćwiczeń powtarzających i utrwalających zadania w SB - i to traktuję priorytetowo.
Cena podręcznika nie ma znaczenia, ma być dobry, rozbudowany. Poziom dziewczyn oceniam jako wysoki false beginners, ale to mało ważne, dostosuję sobie jak już będę przeglądać podręczniki.

Poza tym mogę dodać, że z takich nowszych, które znam, podoba mi się podręcznik Access do gimnazjum. Ponadto lubię wydawnictwo Oxford za ich rozbudowane materiały dla nauczycieli, ale nie ograniczam wyboru do Oxford czy EP.

Będę wdzięczna za pomoc. Jadę do większego miasta specjalnie po podręcznik i chciałabym mieć jakieś pozycje, które przejrzę w pierwszej kolejności, bo wiadomo, że wszystkiego nie ogarnę podczas jednej wizyty w bookshopie...
Bardzo przyda Ci się First Idioms First! - nie jest to kurs, ale zobaczysz sam, jakie to jest pożyteczne: www.octotext.com
Nie szukam reklamy...
Ktoś coś doradzi? Chciałabym chociaż mieć jakieś sugestie które podręczniki przejrzeć w pierwszej kolejności. Będę wdzięczna za pomoc.
Wydaje mi się, że już odpowiadałam na to, albo podobne pytanie, ale powtórzę jeszcze raz.

Po pierwsze repetytoria maturalne, ja najwyżej cenię repetytoria OXFORDU i Wydane przez LektorKlett Repetytorium Leksykalne i Repetytorium Gramatyczne (oba autorstwa Donaty Olejnik).
Dodatkowo polecam kurs "Angielski dla wiecznie początkujących" Z płytami CD.
Dzięki bejotka, ten kurs faktycznie wygląda ciekawie. Pewnie kupię, bo może mi się przydać do innych zajęć. Ale jednak nie jest to chyba forma coursebooku, a czegoś takiego właśnie szukam. Czy to raczej nie jest self-study/forma dodatkowych teacher's resources?

»

FCE - sesja lato 2010