Zaproponujcie proszę jakieś książki :)

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym w niedalekiej przyszłości zapisać się na kurs przygotowujący do FCE ale przedtem chciałabym powtórzyć sobie solidnie gramatykę i słownictwo. Dlatego też proszę Was o pomoc - czy możecie polecić jakieś pozycje książkowe, które warto by było przerobić w ramach takiej solidnej powtórki? Bardzo, bardzo Was proszę o pomoc, bo nie wiem o co pytać w księgarniach :) Pozdrawiam!
Hej, ja przygotowując się na FCE korzystałam z Easy FCE - z ta książką można przygotowywać się samodzielnie, dlatego myślę, że tobie może się przydać. Są tam ćwiczenia podobne do tych na egzaminie i pełny test, żeby sobie dokładnie przećwiczyć. A słownictwo ćwiczyłam z Repetytorium leksykalno-tematycznym z tego samego wydawnictwa (Edgard) - tez bardzo ciekawie przygotowana pozycja do ćwiczenia słówek, jest płytka, można więc przy okazji poćwiczyć rozumienie ze słuchu :)
Mam nadzieję, że moje informacje się przydadzą :)
Polecam "First Certificate - Language practice with key" autorzy: Michael Vince, Paul Emmerson. Ksiązka świetna!:) Jest angielskie słownictwo i dużo angielskiej gramatyki. Mysle, że do FCE jak najbardziej się nadaje:) Kosztuje ok.70-80zł. :)

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe

Zostaw uwagę