45 Olimpiada Języka Angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 202
Cytat: kazzoo234
hej!! czy chcielibyście się podzielić, z jakich tematów przygotowujecie się na ustny? Te ze strony przerobione mam, ale nie wiem o jaki poziom dokładności chodzi... pytania z lat poprzednich dosyć przerażają szczegółowością - zupełnie nie wiem, skąd brać informacje czego i ile się uczyć.

Co masz na mysli przez pytania z lat poprzednich?
"Ech no i mamy finał zdalny :((((
Wie ktoś może jak mamy mieć kamerkę na ekran i twarz jednocześnie? Wydawało mi się że z definicji wzrok a wyświetlacz mają przeciwne zwroty..."
Jak to? Skąd wiesz? Ja nic nie widziałem, ani an stronie ani w e-mailu???
A nie dobra, wybaczcie, jednak dostałem maila Ale nie dostałem powiadomienia haha, niebezpiecznie!
W wytycznych są 2 typy tych regions in the usa – „main regions of the United States” oraz „geographical regions of the United States (US) and their features” – czy ktoś może wie czy to są jakieś 2 różne podziały? Czy ten sam? a jeśli tak to jaki/e? Bo w internecie jest tyle różnych...
"W wytycznych są 2 typy tych regions in the usa – „main regions of the United States” oraz „geographical regions of the United States (US) and their features” – czy ktoś może wie czy to są jakieś 2 różne podziały? Czy ten sam? a jeśli tak to jaki/e? Bo w internecie jest tyle różnych"

Właśnie tak średnio z tymi podziałami, nie wiem, może inni wiedzą bardziej o co chodzi?Ja mam te same dla obydwu jakby :P
Z innej beczki, to otrzymałem już wiadomość o ustnym (wiem, fajna pora) i wszystko byłoby super gdyby nie to, że mamy wysłać do jutra włącznie listę naszych lektur wybranych na podany adres email. Problem w tym, że wysyłam maila (żebym nie zapomniał jutro), a tu powiadomienie, że ten adres [email] nie jest dostępny (,,Nie istnieje, bądź nie przyjmuje wiadomości"). Jak wysłałem w ramach sprawdzenia maila ze swojego jednego adresu na drugi to działa, więc to nie u mnie problem... ciekaw jestem, czy u was też taka sytuacja.
W sumie, przemyślawszy sprawę tych regionów, wydaje mi się, że w tych "2 regions" to są te kulturowe bardziej regiony, a w "geographical" chodzi o Appalachy, Kordyliery I różne krainy geograficzne. Co inni na to?
"Właśnie tak średnio z tymi podziałami, nie wiem, może inni wiedzą bardziej o co chodzi?Ja mam te same dla obydwu jakby :P
Z innej beczki, to otrzymałem już wiadomość o ustnym (wiem, fajna pora) i wszystko byłoby super gdyby nie to, że mamy wysłać do jutra włącznie listę naszych lektur wybranych na podany adres email. Problem w tym, że wysyłam maila (żebym nie zapomniał jutro), a tu powiadomienie, że ten adres [email] nie jest dostępny (,,Nie istnieje, bądź nie przyjmuje wiadomości"). Jak wysłałem w ramach sprawdzenia maila ze swojego jednego adresu na drugi to działa, więc to nie u mnie problem... ciekaw jestem, czy u was też taka sytuacja."
a skąd otrzymałeś tą wiadomość, że mamy je wysłać? Ja nic nie dostałam i teraz się boję...
Kazzoo,
To był standardowy mail z załącznikiem od kierowniczki Olimpiady, Danuty Trawczyńskiej. Napisz, czy już dostałaś, czy chcesz żebym Ci wysłał. Podaj wtedy adres email i wyślę Ci.
Cytat: Paolob
Kazzoo,
To był standardowy mail z załącznikiem od kierowniczki Olimpiady, Danuty Trawczyńskiej. Napisz, czy już dostałaś, czy chcesz żebym Ci wysłał. Podaj wtedy adres email i wyślę Ci.

Ja również nie dostałem takiego maila :p mam 2 inne ale nic o lekturach.
Miał być też harmonogram ustnych 08.04, a jego także nie ma.
Ale jaja, no nie mówcie, że nic nie macie?? Ja mam wszystko... dziwne... login, hasło, instrukcja
@Paolob
Pocieszę Cię, że też mam już wszystko. Jedyna zmiana taka, że miałam poddanego maila do zupełnie innej osoby. Podejrzewam, że po prostu mam albo w inny dzień albo z komisją w innym składzie ;D Co do brakujących maili to jeszcze bym się nie martwiła. W końcu organizatorzy to też ludzie i pewnie się zwyczajnie nie wyrobili.
Ale jaja, no nie mówcie, że nic nie macie?? Ja mam wszystko... dziwne... login, hasło, instrukcja

Login, hasło i instrukcję mam, ale nic nie było wspomnianego o książkach ;)
Cytat: rAdian314

Login, hasło i instrukcję mam, ale nic nie było wspomnianego o książkach ;)

Nieważne, już jest.
u mnie też już jest, podany mail to [email] jednak też dostaje powiadomienie, że nie daje się nic wysłać na ten adres. Osobo, która miała ten sam problem, czy to udało się jakoś rozwiązać? Bo trochę nie wiem co robić...
Kazzoo,
Ja w tej sytuacji domyśliłem się, że był błąd w adresie. Wkleiłem ten adres do Google'a, and, what do you know, okazało się, że jest takie adres, ale miała być kropka między imieniem i nazwiskiem. Radzę wkleić do wyszukiwarki, znaleźć adres bez błędu. Bottom line taki, że to pewnie błąd.
oo dzięki, racja, rzeczywiście był błąd... a dostałeś potem jakieś potwierdzenie otrzymania wiadomości od nich?
@Kazzoo
Nie, lol, takich luksusów nie mamy
@Kazzoo
Nie, lol, takich luksusów nie mamy

Bardzo szanuję tę wiadomość haha
Man, am I the only one who's extremely confused by now? Najpierw piszą, że kamery trzeba mieć dwie, ale już w następnych mailach pojawia się informacja tylko o jednej. Dostałam maila tylko z linkiem do pokoju grupowego, ale jakimś cudem w kalendarzu google mam też drugi, do pokoju indywidualnego? Logować się na oba, jeden? Przygotowywać stojak stojak z książek na drugą kamerę czy nie? Ktoś z was ogarnia może co się dzieje i mógłby pomóc?
Ja drugiej kamery nie posiadam na przykład, a jak pisałem do nich maila (a nawet dwa!) z zapytaniem (na tyle wcześnie żeby móc jeszcze taką kamerkę kupić) to je, że tak to ujmę, olali. Też mnie zdziwiły te linki, ale podobno mamy się logować na ten grupowy w godzinie naszego egzaminu ustnego (tak było w niektórych okręgach, że komitet wpuszczał dopiero jak się zakończyła poprzednia rozmowa). Tl;dr 3/10 za organizacje.
Damn... Organizacja ze strony komisji taka sobie, ale ciekawe jaki będzie stosunek do niedociągnięć ze strony uczniów? Let's just say I've got a bad feeling about this. Tak czy inaczej, dzięki za odpowiedź ;d
z drugiego konta, bo przypomniało mi się hasło xD
Cytat: czterdziesciicztery
z drugiego konta, bo przypomniało mi się hasło xD

To już rozumiem dlaczego nick to "oops" ;)
Luzik, też mnie to ciekawi (i martwi xd)
Hehehe też napisałem maila ws. tych kamerek. Nie było odpowiedzi, ale jak napisałem na temat nieprawidłowego adresu mailowego to już odpisała mi organizatorka.
Organizacja rzeczywiście 3/10 - an (unfortunately) accurate rating :P
Swoją drogą, bardzo mnie niepokoi to, że dostałem te linki do spotkań na aplikacji kalendarz. Nie dostałem powiadomienia, mogłem wcale tego nie zobaczyć w apce na telefonie gdybym nie zerknął wczoraj:/// Nie wiem czy wy też macie tylko w kalendarzu, czy macie też w formie maila? This is all more stressful than the Olympiad itself, y'all (insert cowboy emoji)
Swoją drogą, bardzo mnie niepokoi to, że dostałem te linki do spotkań na aplikacji kalendarz. Nie dostałem powiadomienia, mogłem wcale tego nie zobaczyć w apce na telefonie gdybym nie zerknął wczoraj:/// Nie wiem czy wy też macie tylko w kalendarzu, czy macie też w formie maila? This is all more stressful than the Olympiad itself, y'all (insert cowboy emoji)

Ja dostałem maila z pdfem i linkiem
fantastyczna ta organizacja xD
@rAdian314
Błagam powiedz, że to to samo co ja dostałem, a nie jeszcze coś czego ja nie mam? To ten?
"INSTRUKCJA DLA UCZESTNIKÓW 45 OLIMPIADY JĘZYKA ANGIELSKIEGO
Uczestnicy rozwiązują test na platformie e-learningowej. Każdy uczestnik otrzyma
zestaw 31 pytań. Na ich rozwiązanie przeznaczone będzie 135 minut. Uczestnik będzie widział ubiegający czas.
Test będzie dostępny w dniu 12.04 (poniedziałek) od godziny 12.00. Do testu jest tylko jedno podejście.
Uczniowie rozwiązują test na komputerach (...)"
Bo to o pisemnym, to mam. Czy coś o ustnych jeszcze dostaliście? Ja dostałem na adres maikowy datę mojego ustnego (na szczęście), ale tak jak mówię, linki do Zooma (chyba) tylko w kalendarzu :/ i są 2 linki - jakiś indywidualny oraz grupowy (?) Też tak macie?
@rAdian314
Błagam powiedz, że to to samo co ja dostałem, a nie jeszcze coś czego ja nie mam? To ten?
"INSTRUKCJA DLA UCZESTNIKÓW 45 OLIMPIADY JĘZYKA ANGIELSKIEGO
Uczestnicy rozwiązują test na platformie e-learningowej. Każdy uczestnik otrzyma
zestaw 31 pytań. Na ich rozwiązanie przeznaczone będzie 135 minut. Uczestnik będzie widział ubiegający czas.
Test będzie dostępny w dniu 12.04 (poniedziałek) od godziny 12.00. Do testu jest tylko jedno podejście.
Uczniowie rozwiązują test na komputerach (...)"
Bo to o pisemnym, to mam. Czy coś o ustnych jeszcze dostaliście? Ja dostałem na adres maikowy datę mojego ustnego (na szczęście), ale tak jak mówię, linki do Zooma (chyba) tylko w kalendarzu :/ i są 2 linki - jakiś indywidualny oraz grupowy (?) Też tak macie?

Ojej, to ja nie mam żadnych linków do ustnego xD
nawet w tym kalendarzu
cool.

Ech może odpiszą mi na miala tym razem, chociaż wątpię.

A jak tam nastrój przed pisemnym? Stresujecie się?
Mam coś takiego (plik .docx):
Uprzejmie informuję, że wszystkie egzaminy mogą odbywać się z domu. Egzamin
ustny odbędzie się -redacted-
W tym czasie należy mieć
włączony komputer, przygotowany dowód tożsamości i czekać na połączenie z komisją
egzaminacyjną. Kamerka (wsm jest tu liczba pojedyncza...) powinna być skierowana na twarz.
*Kilka minut przed
wyznaczonym terminem będzie przesłany link do okna.*
Dobrze jest, żeby się łączyć n
egzaminy będąc zalogowanym na swoje konto google.
Proszę do jutra włącznie przesłać na adres... (tu już nic ciekawego nie było)
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 202

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa