II etap - już po

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 84
poprzednia |
Jak wam poszło? Ogólnie najwięcej problemów miałem z czytaniem, bardzo łatwe w tym roku literki do wstawiania.

I jedno pytanie - o której się zaczyna etap ustny jutro? (w okręgu ostrołęckim)
Cisza?:) Juz siedzicie i sie do ustnego uczycie?:) Dla mnie literki jak zwykle najtrudniejsze do wstawienia:) Zaznyczaj znam słówka ale żeby na nie wpaść potem patrząc na te kreseczki to już gorzej:) Łatwa gramatyka - spodziewalam sie ze cos duzo trudniejszego dadza. Czytanie dość znośne. Kulturówka - mało się jej uczylam wiec trudno mi powiedziec ale wiekoszosc nawet dobrze strzeliłam;)
A kiedy ten etap ustny? W całej Polsce jutro?
Aha, jak makiem zasiał...a spodziewałam się tu burzliwych dyskusji...:) anyway, czytanie było straaaszne jak na mój gust, ale reszta całkiem ok. Czyli jutro znów na 9?
Proste literki do wstawiania? Być może, ale ja na początku wstawiłam tylko połowę - dopiero później, stopniowo, słowo po słowie wpisywałam resztę. 2 minuty przed końcem czasu wpisałam ostatnie, na które wpadłam i do wypełnienia całej strony zabrakło mi tylko pięciu.

W kulturówce wstawiłam same A, z wyjątkiem pytania o Bobie Dylanie, w którym zaznaczyłam B :)
Ja w ogóle nie znam formy tej olimpiady. Awansowałem do 2 etapu i pisałem go dzisiaj z włączoną opcją kac morderca. W niedzielę miałem studniówkę, nie spałem nawet minutki i pojechałem pisać drugi etap. Czytanie nawet nie wiem o czym było, o kulturze nie mam pojęcia, strzelałem wszystko poza Dundee, bo wiem, że leży w Szkocji. I dowiedziałem się, że nie wiem jakim cudem, ale jutro mam się stawić na speaking :) Pisałem to w takim stanie, że nie potrafię powtórzyć chociażby kilku pytań z tego testu... ;)
Czego tak w ogóle będą jutro od nas chcieć?
ważne pytanie dla ludzi z Krka :]
Wiecie gdzie moge dowiedziec sie ile miałam pkt?Dwonię pod ten nr ----> 6636377 i cały czas słyszę ,że linia jedt przeciążona,wiec co mam zrobić ,any ideas? hm nie żebym liczyła na to ,ze przejdę lol po prostu ciekawość :]
dzieki z gory za jakies info ;]
gdzie ci wszyscy ludzie ktorzy udzielali sie po etapie szkolnym??:)
tu jeden...:)

Czy ktoś z Was zna swój wynik z pisemnego? Mi powiedziano, że dopiero całość będzie 10 lutego.
jawana, jestem:-D dopiero wróciłam z gdańska. dostałam się do ustnego i tu urywa się moja historia- cdn.za dwa tygodnie. Spędziłam dwie noce z bardzo miłymi ludzmi w domu harcerza(wszystkich pozdrawiam;-P) i zostałam poproszona o opowiedzenie o wojnie stuletniej, co mniej mi się podobało:-]
mnie sie podobało :) mówilam o czym chcialam, choc nie byl to moze spicz wybitny:) czy u was sa jz odpowiedzi z pisemnego od razu?
Ja też się zgłaszam :)
Z Wrocławia wróciłam wczesnie, kolo 13(byłam jako trzecia na części ustnej..), i nawet weszlem zaraz na forum i walnęłam pięknego posta :D Ale niestety serwer odmówił posłuszeństwa i pościk zaginął ;) No więc, one more time ;)
Test pisemny.. nie mam zielonego pojęcia jak mi poszedł, poza tym, że jest powyzej 70 :) Bo w ustnym też wzięłam udział.. Pytania.. jedno zwaliłam :\ I to tak głupio... bo z General Topics dali mi 'jokes', no to niby latwe, najpierw costam nawijałam, charakterystyka poczucia humoru polaków i anglików, a później padło.. "Wymień kilku komików brytyjskich" :\ To mi w stresie przyszlo do głowy dwóch, ale amerykańskich :D I co gorsza powiedzialam ich, po czym zlapalam sie za glowe przypomniawszy sobie ich narodowość.. ;) Ale poza tą wpadką odbyło się w miarę bezboleśnie. Z lektur mnie pyrani o Death of a Salesman i Mrs Dalloway, i odwołania historyczne.. no i musiałam ważne wydarzenia z historii UK powiedziec.. to leciałam z datami, Hastings etc ;D Az mnie musieli zatrzymac ;)
Ale pewnie sie okaze ze test zepsułam.. heh, teraz 2 tygodnie miłych złudzeń.. ;)
pozdrawiam :)
Przemiła komisja zdradziła mi mój wynik z wczorajszego testu. 78 i pół.
na obu czesciach bylo... ciekawie... komisja mila, ale zadali mi kilka pytan ewidentnie po to, zeby mnie na czyms zlapac, nie dalam sie :D
Ale fajnie że Ci powiedzieli.. Bo ja totalnie nie wiem jak mam spekulować nawet. eeeh. Może jak się tam za tydzien gdzies zadzwoni to przez telefon już podadza?..
Nie rozumiem, po co to utajniać. Przeciez wszystkie wyniki już są, tylko trzeba jest przeslac do Poznania, a tam je muszą przeliczyć i zrobić listę.. Jakby się pospieszyli to przeciez w 3 dni mozna to zrobic. :\
Jak myślicie ile punktów będzie trzeba do finału?
Oni w poznaniu będą to jeszcze raz przeliczać, dlarego chyba tak długo.Raczej nie ma sensu dzwonic za tydzień, ale za półtora już bym próbowała:-D
a co do punktów, to obawiam się, że bardzo dużo:-D i to z ustnego, bo on jest o wiele waznejszy w punktacji niz pisemny:-/ poniżej 7 punktów z ustnego nie ma co marzyć...dlatego ja oswajam się z myślą, że finał raczej nie będzie mnie dotyczył.
Pociesze was: ja z ustnego miałem w zeszłym roku 9.5 i nie przeszedłem :)
A w tym roku pisemny poszedł mi chyba trochę lepiej a ustny trochę gorzej, więc nie wiem, co o tym myśleć...
to Ty ten pisemny musiałeś tak troszkę nienajlepiej napisać, jeśli miałeś tak dużo z ustnego i nie przeszedłeś!Albo zgubili kopertę z Twoim nazwiskiem:-D
Napisałem o 2.5 punkta za mało :)
hej sa juz jakies oficjalne wyniki? tj jakas lista finalistow czy cos...?
no co Ty:-D spokojnie...dopiero po następnym weekendzie:-)
Ja się już dowiedziałam ile mam punktów, przynajmniej nieoficjalnie :) 10 z ustnego, 100 z pisemnego.Ale nie wiem czy to wystarczy :(
mysle, ze pod koniec nastepnego tygodnia mozna sie juz spodziewac jakiejs oficjalnej informacji na stronie WOE (mam taka nadzieje).
Ja nie bede nigdzie dzwonic, wole poczekac :)
wow, gratuluje. moim zdaniem powinno wystarczyć spokojnie- razem to daje ok 210, a w poprzednich latach próg do finału był w okolicach 190. Także na twoim miejscu otwierałabym już szampana;p
jezu, emine, to na pewno wystarczy!Super!!! ja mam nadzieję, że wystarczy 100 i jakieś 7-8, bo wiem, ze 100 już mam, nie znam wyniku ustnego:-/
to znaczy jeśli to 10 z utnego to just jeż podzielone przez dwa, czyli 10 i 10,a nie 5 i 5:-)
skad wiesz, ze masz 100? powiedzieli Ci na ustnym, policzylas sobie, spekulujesz, dzwonilas, czy znalazlas gdzies ten test? (jest jeszcze jakas inna mozliwosc?) :D
Uuuu, ludzie to widze, ze straszna konkurencja w tym roku. 100 pkt z pisemnego? Hmm, a ktos z doswiadczeniem moglby powiedziec czy 185.5 daje mi jakies szanse, a konkretnie jakie? W zeszlym roku byl prog 187.5 wiec musieliby obnizyc 2 pkt... Swoja droga to jakie macie ogolne wrazenia- trudniejszy czy latwiejszy test w tym roku? Bo wiem ze w Gdanskim okregu ponad 86.5 mialo zaledwie 7 osob, zas w zeszlym roku mialo powyzej tej liczby az 20 osob, czyli tendencja ostro spadajaca wydawaloby sie. Mam nadzieje ze ci co mowia o 100 i 10 to laureaci zesloroczni? :)
ojej, adam, to i tak dużo wiesz, jeśli wiesz, że w gdańsku powyżej 86,5 miało 7 osób:-D(a w ogóle co to za śmieszny próg- 86,5?:-D,chyba że po prostu wiesz, bo Ty tyle miałeś) ja mogę powiedzieć, ze w gdańsku nikt nie miał powyżej 100, bo ja podobno miałam najwięcej, właśnie tyle, ale ex equo z kimś. To faktycznie jakieś słabe wyniki.Mam nadzieję, ze równie słabe będą z ustnego, bo mam niepokojące wrażenie, że mi nie poszło:-] ja w tym roku startowałam pierwszy i ostatni raz,jestem w 3 klasie.a emine, mam nadzieję, jest geniuszem i mało kto jej dorówna:-)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 84
poprzednia |

»

Pomoc językowa - tłumaczenia