Witam wszystkich czy mogli byście mi pomóc i sprawdzić listy jeden z zażaleniem i pocztówkę i pięć zdań.
1.Zatrzymałem się w pensjonacie,widoki są piękne,a okna wychodzą na jezioro.
I stayed in the pension , the views are beautiful and the windows overlook the lake.
2.Czy może mi pan powiedzieć, czy śniadanie jest wliczone w cenę i czy każdy pokój jest z łazienką?
Could you to tell me if breakfast is included and each room is en suite ?
3.Proszę bilet powrotny do Paryża z miejscówką w wagonie dla niepalących, a czy są zniżki dla studentów?
I would like a return ticket to Paris in non-smoking compartment, and if there are discounts for students?
4.Spóźniłem się na zajęcie ponieważ złapałem gumę,potem prawie zabrakło mi benzyny a później kierowca przede mną zahamował tak niespodziewanie, że uderzyłem w tył jego auta .
I missed the classes because I caught a flat tire, then almost run out of petrol, and then the driver in front of me braked so suddenly i drove into the back of his car.
5.Chciałbym wymienić ten sweter na inny ponieważ ten jest zbyt obcisły.Jeśli to niemożliwe , chciałbym go zwrócić i poprosić o zwrot pieniędzy.
I would like to exchange this sweater to another because this is to tight.If is not possible, I would return it and ask for a refund.
list
Niedawno zamówiłeś książkę w języku angielskim w sklepie internetowym.Niestety ani zamówiony produkt,ani termin dostawy nie spełnił twoich oczekiwań.Napisz list do sprzedawcy
*Określ cel listu i podaj szczegóły transakcji
*Podaj dwa powody, dla których zamówiona książka nie spełniła twoich oczekiwań.
*Zwróć uwagę na zbyt późny termin dostarczenia ci produktu i napisz jaki był tego skutek
*Określ, czego oczekujesz od sprzedawcy, i wyraź nadzieje na pomyślne rozpatrzenie reklamacji.
Dear Sir or Madam
I am writing to express my dissatisfaction with the book which i bought in your Internet shop.I order it in your internet shop three weeks ago but I receive it three days ago it was 23th May. When I ordered it 2nd May you told me it will come in week but it did not happen.
I was going to gave this book to my cousin on his birthday,because the book did not come on the time I had to buy him something else
Moreover there are two problems with the book.
First, it had two deep cracks on the front. Second, there was missing several pages.
I hope this disappointment entitles me to compensation I want to fully refund.
I am waiting for positive answer in my case.I hope to hear from you soon..
Yours faithfully
XYZ
Pocztówka
Przebywasz w jednym z krajów anglojęzycznych.Napisz pocztówkę do kolegi/koleżanki z za granicy.
*Napisz, gdzie przebywasz na wakacjach
*Napisz co ciekawego udało ci się zobaczyć/zwiedzić
*Poinformuj jakie masz plany na najbliższe dni
*Wyraź żal że twój kolega/koleżanka nie jest razem z wami
Hi Mike
I'm in Kumamoto in southern Japan .Weater is very good sunny and hot.
I'm having a really nice holidays.
Near the city is airfield and there was airshow there were many fantastic airplanes.
Over the next few days I will go on the beach and I will tour the city.
I'm sorry that you're not here with us.
Take care
XYZ
Z góry dziękuje za pomoc.