prośba o prawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o sprawdzenie czy zdania są prawidłowo sformułowane w czasie Present Simple.

Every day I get up very early, it means at 5 o’clock (five) in the morning.
From 5.10 a.m. (ten past five) to 5.30 a.m. (half past five) I have a shower and I get dressed.
I always make breakfast and packed lunch for me and my family. I have got my own family.
I have got with my husband two daughters – Beata and younger Karolina.
At 5.45 a.m. (quarter to six) I eat my breakfast and I drink a cup of coffee. At 6.10 a.m.
(ten past six) I go to my job. I commute to my job 16 kilometres along in one direction by car. I start my job at 7 o’clock a.m. (seven) and I finish it at 3 o’clock p.m. (three). I always work eight hours a day. When I come back to my house I go shopping. At home I am at 3.30 p.m. (half past three). My daughters always start make dinner but when I come back home I finish it. At 4 o’clock p.m. (four) we have dinner. When we finish it, I washing – up, next I clean my house and I do the washing. I sometimes do the ironing. From 6 o’clock p.m. (six)
to 7 o’clock p.m. (seven) I help my younger daughter Karolina to do her homework. After that I make supper. It often takes me about thirty minutes. At 8 o’clock p.m. (eight) we usually have a free time, then we sit down in living room and watch TV. I often talk with my husband about our adventures in job and what we do by day. Our children talk about their experiences at school and their marks. From 10 o’clock p.m. (ten) to 10.30 p.m. (half past ten) I have
a shower. After that I watch TV for a few mintes. I usually go to bed at 11 o’clock p.m. (eleven).
o matko, sprawdzilam to wszystko a serwis zdazyl mnie w miedzy czasie wylogowac i wszystko przepadlo. wiec szybciutko jeszcze raz i w duzym skrocie.

Every day I get up very early, [that is > it means to zbyt doslowne tlumaczenie z pl] at 5 o'clock (five) in the morning.
From 5.10 a.m. (ten past five) to 5.30 a.m. (half past five) I have a shower and I get dressed.
I always make breakfast and pack[bez ed] lunch for me and my family. I have got my own family.
[With my husband I have - zmiana szyku] two daughters - Beata and younger Karolina.
At 5.45 a.m. (quarter to six) I eat my breakfast and I drink a cup of coffee. At 6.10 a.m.
(ten past six) I go to [work]. I commute [to work >>> nie wiem czy jest to tu potrzebne, skoro commute samo w sobie znaczy dojezdzac do pracy] 16 kilometres along in one direction by car. I start [to work/working] at 7 o'clock a.m. (seven) and I finish at 3 o'clock p.m. (three). I always work eight hours a day. When I come back [home, bo to my house dziwnie, zbyt doslownie brzmi] I go shopping.

>>> poza tym nalezaloby to zdanie jakos przeredagowac, poniewaz jest troche nielogiczne i sprawia wrazenie, ze robisz zakupy w domu. moze wiec:
First I come back home to get some rest and then I go shopping - najpierw wracam do domu, by troche odpoczac, a potem ide na zakupy.

[szyk - At 3.30 p.m. (half past three) I am at home].
My daughters always start [to make / making/ preparing] dinner [mozna dorzucic: in advance - z wyprzedzeniem] but when I come back home I finish it. At 4 o'clock p.m. (four) we have dinner. When we finish it, I [do the] washing-up, next I clean my house and I do the washing [albo laundry, zeby nie powtarzac washing]. [Sometimes I also - szyk i dorzucilam also] do the ironing. From 6 o'clock p.m. (six)
to 7 o'clock p.m. (seven) I help my younger daughter Karolina [to do - jest chyba ok, ale powszechnym zwrotem jest to help sb with one's homework, czyli tutaj> with] her homework. After that I make supper. It often takes me about thirty minutes. At 8 o'clock p.m. (eight) we usually have [some zamiast a, czas jest niepoliczalny stad nie mozna uzyc nieokreslonego rodzajnika] free time, then we sit down in [the?] living room and watch TV. I often talk with [a moze zamist talk with - have a chat with?] my husband about our adventures [at work] and what we do [during the] day. Our children talk about their experiences at school and their [school marks / school grades / grades] . From 10 o'clock p.m. (ten) to 10.30 p.m. (half past ten) I have
a shower. After that I watch TV for a few mintes. I usually go to bed at 11 o'clock p.m. (eleven).

Dziwnie mi nie pasuje sformulowanie 'to have a shower w tym kontakscie', uzylabym 'to take a shower' bardziej, ale to chyba tylko moje niczym nie poparte widzi-mi-sie. pozdrawiam serdecznie,
akuku
>>I always make breakfast and pack[bez ed] lunch for me and my family.
z tym 'packed lunch' to jest dziwnie.
Mowi sie...will you do me a 'packed lunch', bo to jest lunch ktory trzeba samemu sporzadzic. Samo 'pack lunch' wygladalo by, ze tylko pakujemy cos przgotowanego, a nie, jak w 'packed lunch', ze robimy od zera.
oj, to przepraszam za wprowadzenie w blad. w takim razie dorzucic trzeba by bylo 'a' przed, right?
to sformułowanie 'packed lunch' wzięłam ze słownika i oznaczało ono - drugie śniadanie:-)
>>to sformułowanie 'packed lunch' wzięłam ze słownika i oznaczało ono -
drugie śniadanie:-)
Nie musisz mi pisac, co slownik uznaje -- bo ja dokladnie wiem co to oznacza.
widzę, że napisałam to nie do tej osoby co trzeba, jeśli tym uraziłam to przepraszam!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia