podczas zwiedzania Londynu widziałam demonstrację na rzecz ochrony środowiska. Uczestnicy wymachiwali transparentami i wykrzykiwali ekologiczne hasła. Przechodnie przyglądali im się z zaciekawieniem. Postanowiłam przyłączyć się do demonstracji ponieważ mi też zależy na ochronie środowiska.
When I visited London I saw a demonstration for the environment. Participants waved banners and shouted ecological slogans. I decided to join the demonstration because I also care about the environment.
Tydzień temu w mojej szkole odbyła się konferencja na temat zanieczyszczenia środowiska naturalnego. Po wystąpieniu lokalnego działacza ekologicznego wywołała się ciekawa dyskusja. Konferencji towarzyszyły pokazy filmów dokumentalnych o odległych zakątkach świata oraz akcja sprzątania świata.
One week ago in my school was organised a conference about environmental pollution. After presentation local environmental activist was provoked an interesting discussion. The conference was accompanied by screenings of documental films and shares the world of cleaning.