Prośba o pomoc w tłumaczeniu

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Szanownych forumowiczów

Nie ukrywam, że niejednokrotnie owe forum niosło mi pomoc w potrzebie, dlatego teraz szczególnie liczę na Waszą pomoc.
Sprawa dotyczy tłumaczenia tematu pracy mgr. mojej żony.
Zostałem zobligowany do wynalezienia tłumaczenia następującego tematu pracy:

"Kształtowanie zachowań przedsiębiorczych a efektywność funkcjonowania organizacji na przykładzie małych przedsiębiorstw"

Nie czuję się na tyle dobrze w angielskim, dlatego nie chcę się sam porywać na tak ambitny temat.
Proszę Was bardzo o pomoc.

Z góry bardzo dziekuję.
Arek
Pytania pomocnicze:
- u kogo się rozwija te zachowania? U pracowników?
- z ilu przedsiębiorstw składa się badana próbka?

Wstępna sugestia:

The relation between developing entrepreneurial behaviour and the effectiveness of organizations – a case of small business companies.

Być może pojawi się ktoś bardziej obeznany z tematem i udzieli pewniejszej odpowiedzi.
Pozdrawiam
J.
- dokładnie chodzi o kształtowanie tychże zachowań przedsiębiorczych u pracowników
- badana próbka to 10 przedsiębiorstw

dzięki za wstępnie ukierunkowanie

pozdrawiam
W takim razie można (zależnie od opinii na temat tego czy przekład ma być wiernym czy informacyjny) dodać:

The relation between developing entrepreneurial behaviour [in staff] and the effectiveness of organizations - a case of [a few] small business companies.
Developing entrepreneurial behaviour and the functional effectivness of organisation in small business - a case study of 10 companies

tak bym powiedzial

Iota - jesteśmy lepsi od tego prezydenta (wiceprezydenta?) USA, który nie potrafił napisać entrepreneur poprawnie :-)
Może jeszcze ktoś coś wtrąci, temat będę śledził, a póki co będę bazował na Waszych tłumaczeniach.
Dziękuje serdecznie za pomoc.

Pozdrawiam
Arek
To może ja tylko powiem, że tłumaczenia mg polecam bez wahania. :)

mg - prezydent najwyraźniej nie miał na podorędziu spellchecka
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie