mała pomoc :)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :)
Jestem tutaj nowa:)
bardzo poprosiłabym o pomoc.
this is my life at one time. to jest moje zycie jeden raz. mniej wiecej

moje pytanie brzmi. czy samo "at one time" nie uzyte w zadnym zdaniu brzmi tak samo? tzn czy oznacza "jeden raz" badz "w jedynym czasie" (mniej wiecej)
czy ma to moze zupelnie inny wydzwiek? bardzo prosze o pomoc
nie rozumiem zdania polskiego
co znaczy 'to jest moje życie jeden raz'?
Czy jest jakis szerszy kontekst?
dokladnie chodzi mi o to czy zwrot "at once time" ma jakis inny wydzwiek? jak tosie dokladnie tlumaczy? czasami niektore wyrazy badz zwroty w zdaniu znacza zupelnie co innego niz osobno
w pewnym momencie/okresie w przeszlosci
a zwrot "my life at once time" ??
poprawiam " my life at ONE time "
Moje zycie w innym /pewnym/ okresie, moje zycie WTEDY. Jakos tak.
a dlaczego nie mozna tego tlumaczyc : moje zycie jeden raz. ?
Nikt nie pisze ze nie moze byc. Jakbys przedstawila jakis konkretny kontekst, byloby nam latwiej tobie pomoc.
otoz juz tlumacze. jest pewna piosenka ktorej tekst konczy sie zdaniem :It was once my life - it was my life at one time.

nie jest to zwykly utwor gdyz ma dla mnie znaczenie wielce emocjonalne, wiaze sie ze smiercią dziadka, depresja, problemami i towarzyszy mi ona juz od 10 lat. chcialabym wytatuowac sobie koncowy fragment skracajac go do " my life at one time" i dlatego pytam czy to samo w sobie nie ma innego dziwnego wydzwieku. tatuaz jest na cale zycie i ma mi on przypominac o tym co dla mnie najwazniejsze
to znaczy tylko 'moje życie w pewnym momencie/okresie w przeszlości'

Dla mnie to dziwne, że chcesz się afiszować ze swoimi przeżyciami. Sprawi Ci przyjemność, że ludzie będa pytać, skąd taki tatuaż?
a czy ja napisalam ze chce sobie wytatuowac to na czole? :) a na pytania skad taki tatuaz nie trzeba odpowiadac calym zyciorysem
Nos dziadka w sercu, umysle. Te przezycia sa Twoje. Tatuaz sprawi, tak jak pisze mg, ze to, co jest tylko Twoje stanie sie 'nasze'. Twoja sprawa ;-)
Jasne chyba, ze cie spotk np. na plazy :-P
Temat przeniesiony do archwium.