Prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Co oznacza?

Green tea
Green at his job
Green card
Green with envy
Green fingers
Green monster
Greenery
Green salad
eat your Greens
Green party
Green onion
Lime Green
Pea Green
Olive Green
Sage Green
bottle Green
emerald Green
zielona herbata
nie miec zielonego pojecia, jak cos sie robi w danej pracy
zielona karta
chory z zazdrosci
umiejacy chodowac warzywa i owoce
zielony potwor, smok
zielen
zielona salatka (potrawa, w sklad ktorej wchodza zielone warzywa, jak salata, szpinak)
zjedz warzywa (a nie tylko kotleta)
Partia Zielonych
szczypiorek
zielen limetkowa (zielonkawo-zolty kolor)
zielen grochowa (jasny zoltawy kolor zieleni)
zielen oliwkowa
zielen szalwiowa (szarawo-zielony kolor)
ciemna (butelkowa) zielen
jasna (szmaragdowa) zielen
ty się chyba nie uczysz j. angielskiego ?
no niestety ale sie caly czas czegos tam ucze, mowie niestety, bo chcialbym to juz miec poza soba
>no niestety ale sie caly czas czegos tam ucze, mowie niestety, bo
>chcialbym to juz miec poza soba

Naprawde wierzysz, ze w zyciu przychodzi taki moment, w ktorym sobie mozna powiedziec: "No, teraz to juz wszystki wiem."?
Jesli tak, to troche Ci wspolczuje...
wg mnie
Tylko najglupszy czlowiek powie tak: "No, teraz to juz wszystki wiem" - madry czlowiek jest swiadomy tego, ze nic nie wie.
Takiego "aparata" to ja bym raczej nazwał obłudnikiem albo skromnsiem, czyli jednostką dotkniętą lekkim stadium pychy utajonej. ("Sprawdzić czy nie [Sokrates]" :))

Każdy coś tam wie i powinien czuć potrzebę zarówno używania tej wiedzy (for the greater good of all around), jak i odświeżania, rewidowania i poszerzania jej, na miarę swoich możliwości.
Syn: Tato, ja tak nie cierpie SIE UCZYC - tyle tych ksiazek do przeczytania, jescze wiecej do zrobienia w domu niz w szkole na lekcjach. Chcialbym tak jak ty juz nie chodzic do szkoly, i nie uzywac tych wszystkich podrecznikow i zeszytow, sleczac nad nimi godzinami...
Tata: Synku, musisz zrozumiec jedna rzecz - czlowiek UCZY SIE cale zycie, nawet wowczas, kiedy nie widzisz w jego rekach tych nieszczesnych ksiazek. Zycie to jedna wielka nauka, zapamietaj te slowa.

jezeli widac roznice miedzy wypowiedzia 'Syna' a jego 'Taty' dotyczaca UCZENIA SIE, no to sie juz chyba rozumiemy odnosnie tego, co chcialem wyrazic piszac 'chcialbym miec to poza soba'...
if not, well, that's a pity, it's just a misinterpretation of yours...

>>>Naprawde wierzysz>powie tak: "No, teraz to juz wszystki wiem"
engee30, jesli poczules sie urazony - PRZEPRASZAM. Nie mialam takiego zamiaru. Myslalam, ze juz sie przyzwyczailes do moich zlosliwosci i ze nie odbierasz ich doslownie. Przepraszam.
przepraszam, ale moje pytanie nie było do ciebie.
Uczę się j.angielskiego od pół roku i zdziwiłem się, że "610" zadaje takie proste pytania. ( ja-51 )
tzn nie do Engee30
jeszcze raz przepraszam engee30, bo moje zdziwienie, "czy uczy się angielskiego" było skierowane do "610"
Green tea
Green at his job
Green card
Green with envy
Green fingers
Green monster
Greenery
Green salad
eat your Greens
Green party
Green onion
Lime Green
Pea Green
Olive Green
Sage Green
bottle Green
emerald Gree

to

Zielona herbata Ekolog przy jego zielonej karcie dotyczącej pracy zielonej z zazdrości Zielone palce Zielony potwór Zieleń Zielony sałatka gryźć twoich Ekologów Zielona dymka partyjna żółtozielone groszkowe oliwkowe szarozielone koloru butelkowego szmaragdowe zielone.

Prosz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

FCE - sesja zimowa 2006