jak napisac?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam problem z napisaniem zdania ktore wydawaloby sie ze jest bardzo proste.

Wydaje mi sie ze kiedy moja mama nas zobaczyla nie byla zadowolona z naszej znajomosci.

I think that my mom did not approve of our relationship when she saw us. ???
powiedzial bym

...will not have approved of...
It seems to me that my mom wasn't pleased to see us together.
dziekuje tylko ze mi koniecznie zalezy zeby bylo approve a to ...will have approved of... nie bardzo rozumiem,
czy to ma byc wstawione w miejsce did not approve bo nie wiem czy moge napisac tak jak w dugim przykladzie was not approve?
Tylko, ze approve oznacza, "pochwalac", engee30 dobrze przetlumaczyl zdanie wyjsciowe, jak chcesz uzyc "approve" to musisz zmienic troche zdanie po polsku, bo ma to inny troszeczke sens.
"approve of" mozna tez zastosowac w znaczeniu accept, support, czyli w tym przypadku pasuje

I got the impression my mom did not approve of our friendship when she saw us.
I got the impression that when my mom saw us she was not happy about our friendship
Tak myslalem ze mozna to wyrazic na wiele sposobow.
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy pytalem sie nauczyciela o to will (not) have approved i powiedzial ze tu chodzi o rzeczy ktore beda dokonane w przyszlosci i ze jak napiesze

My mom will not have approved of our relationship

to znaczy ze moja mama nie bedzie zadowolona z naszej znajomosci kiedy sie dowie zanim jej powiemy?
niekoniecznie
to moze sie tez odnosic do przeszlosci i znaczyc
mama na pewno nie byla zadowolona... - will wyraza tu mocne przekonanie mowiacego
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie