Rezydent w anglii

Temat przeniesiony do archwium.
Kto moze mi napisac jak zalatwic rezydenta samodzielnie w Anglii.Jestem tu rok i nie wiem jakie dokumenty wyslac do Home oFFICE.
Czesc Deina,

Sciagnij aplikacje z netu, wypelnij i wyslij poczta. Spojz tutaj, konkretne info znajdziesz od polowy postu:

http://tinyurl.com/o8dt8
poczytaj tu: rnrnhttp://ghrom.com/faqs/emigracja/residence-permit.html
Otrzymałem status rezydenta dla całej rodziny wypełniając formularz do pobrania na tej stronie:http://www.ind.homeoffice.gov.uk/6353/11406/formeea3_0806.pdf
musisz wyslac formularz eea1,do tego payslipy z ostatnich 12 miesiecy przepracowanych bez 3tygodni,karty work permit ze wszystkich firm w ktorych pracowalas,paszport albo dowod osobisty.jesli mozesz podac swoj e-mail to jestem wstanie wyslac tobie tan formularz.Wiem to bo juz mam rezydenta:)
MAM PROSBE JESLI MOZESZ MI PRZESLAC FORMULASZ,BADZ FORMULARZE, KTORE TRZEBA WYSLAC NA REZYDENCJE W ANGLII BEDE WDZIECZNA.
[email]
Przecież masz wyżej podane linki - tak ciężko skopiować i wkleić do przeglądarki????? :)
jesli mozesz mi napisac jak dlugo czeka sie na zwrot dokumentow?
moj chlopak ponad 5 miesiecy temu wyslal wszystkie dokumenty, niestety jeszcze nic nie wiadomo, i dokumentow tez nie ma... co najgorsze wyslal dowod osobisty i nie moze teraz przyjechac do Polski. Dzwonil do tego urzedu z zapytaniem kiedy dostanie dokumenty, odpowiedziano mu ze okolo lipca.... czy w Twoim przypadku to tez tak dlugo trwalo?? Ten dokument to angielski paszport, ktory upowaznia do przekraczania granic - mam racje? bede bardzo wdzieczna za odpowiedz, pozdrawiam
swansea
Cos tutaj nie rozumie - mozesz wytlumaczyc - zobaczymy co da sie zrobic.
...moj chlopak ponad 5 miesiecy temu wyslal wszystkie dokumenty... Cos tu nie gra. Generalnie zwracaja dokumenty w ciagu miesiaca.
...Dzwonil do tego urzedu z zapytaniem kiedy dostanie dokumenty, odpowiedziano mu ze okolo lipca.- (to za 2 miesiace-tzn ze 7 miesiecy beda dok trzymali?)apisz do jakiego urzedu - bo to cos nie jest w porzadku.
..Ten dokument to angielski paszport, ktory upowaznia do przekraczania granic- (ale polski dowod jego upowaznia do przekroczenia granicy - a chyba o ang paszport sie jeszcze nie stara?)
dziewki za szybka odpowiedz :) ,jedynym dokumentem tozsamosci jaki posiadal, byl wlasnie polski dowod osobisty, "stary dowod"- ksiazeczka, i wlasnie ten dowod wyslal do home office w grudniu, tak on sie stara o angielski paszport- to tez w home offic podobno, tez wydaje mi sie to ze cos jest nie tak, przeciez nie mozna tak dlugo trzymac dokumentow, ale ile srednio sie czeka?
>tak on sie stara o angielski paszport (Na jakiej podstawie?)- Chyba sie cos pomylilas, albo ja niezrozumialam - prosze zapytaj sie jego o co wlasciwie sie stara? Napewno nie o ang. paszport - bo tak dokladnie to po co to jemu?
on jest tu juz od kilku lat, a stara sie o angielski paszport poniewaz mial problemy z wyrobieniem paszportu w Polsce, i nie ma dokumentu upowazniajacego go do swobodnego przekraczania granic, ale ok. juz rozumiem ze status rezydenta nie jest jednoznaczny z wydaniem paszportu- dzieki
> o status rezydenta podatkowego - dokumenty powinny byc wracane w ciagu miesiaca.
witam.chcialam sie dowiedziec,jakie zaswiadczenie trzeba miec skladajac dokumenty o rezydenta o niekaralnosci?z Polski czy z UK?bo jest mi to potrzebne,a nie wiem ktore z nich.pomozcie!!!
hallo mam takie pytanko i prosbe poniewaz powedzales :remi22 31 Mar 2007, 18:17 odpowiedz
musisz wyslac formularz eea1,do tego payslipy z ostatnich 12 miesiecy przepracowanych bez 3tygodni,karty work permit ze wszystkich firm w ktorych pracowalas,paszport albo dowod osobisty.jesli mozesz podac swoj e-mail to jestem wstanie wyslac tobie tan formularz.Wiem to bo juz mam rezydenta:)
WEC MOZE MOGLBYS WYSLAC DOMNIE TEN FORMULAZ [email]
www.ind.homeoffice.gov.uk/6353/11406/eea1.pdf

Masz internet to sobie sciagnij, co za problem? ;)
mam ogromna prośbe...czy ktoś mógłby mi wysłac formularz na rezydenta?...bede naprawde wdzieczna!

[email]
jesli masz ten formlarz na rezydenta czy mozesz mi go wyslac???????? bardzo mi na tym zalezy moj e-mail [email] z gory dzieki
czesc czy moglbys przeslac mi formularz na rezydent w uk bylem na ich stronie ale chyba jest w remoncie wiec nic z niej nie mozna pobrac. Bede bardzo wdzieczny. Moj mail to [email]
hej powiedzcie mi do czego właściwie potrzebny mi jest rezydent ?
hej Artur :) jak zawsze pomocny super link :)
panna czy ty w ogóle zdajesz sobie sprawę ze swoich wypowiedzi a dokładnie bzdurnych pytań do osób poszukujących pomocy i informacji?
po co i po co??? jak widać to ty guzik wiesz na ten temat ale dobra,
jednym z miliona powodów do zrobienia statusu rezydenta jest:dziś pracujesz jutro nie.kto ci da zasiłek????????? jeśli nie jesteś rezydentem bo na pewno nie anglia.
Paszport brytyjski?bez tego też ani rusz.Na mnie również nie licz hihi
a to otwiera dla nas mnóstwo nowych drzwi i możliwości
dzieki tez skorzystalam :)
>hej powiedzcie mi do czego właściwie potrzebny mi jest rezydent ?

Tak naprawde to do niczego konkretnego. Rezydentura, ktora mozesz otrzymac po trzech latach pobytu w UK bedzie ci potrzebna tylko jesli masz zamiar starac sie pozniej o obywatelstwo brytyjskie.
czy ktos mi moze napisac jak dostac i jakie papiery trzeba wypelnic zeby dostac rezydenta bo juz probowalam te wszystkie adresy jakie tu znalazlam i nic sie nie otwiera
A propos czekania na decyzje:
Ja wyslalam im papiery w maju, w grudniu dostalam odpowiedz ze musze doslac im payslipy z calego okresu jaki przebywam w Anglii czyli za 3 lata (z jednego roku im nie wystarczylo), gdy zadzwonilam to powiedzieli ze jeszcze potrwa to conajmniej 3 miesiace :/
w sumie okragly rok czekania...Dobrze ze nie wyslalam paszportu tylko dowod.
Zycze powodzenia ludziska :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa