Witam,
Ja uwazam, ze 300 funtow netto to nie atak zla stawka, w sumie to wszystko zalezy ile zarabiasz do tej pory...zawsze liczy sie doswiadczenie, jesli zdobedziesz je w UK i chcesz tutaj mieszkac to ta oferta pracy moze otworzyc ci drzwi do czegos lepszego, lepiej platnego itd. To kwestia ryzyka, ale wszystko zalezy od tego czy jestes zadowolony ze swojej obecnej pracy i czy chcialabys wyjechac zagranice.
Wyjazd wiaze sie w duzej mierze z brakiem rodziny i przyjaciol tutaj na miejscu, a to tez wazny czynnik w normalnym codziennym zyciu. Sama jestem w UK 2,5 roku, zaczynam studia we wrzesniu, pracuje w biurze i nie narzekam na standard zycia, ale brakuje mi bliskich, i ile razy juz zdarzylo sie ze musialam wybierac pomiedzy tropikalnymi wakacjami a przyziemnym wyjazdem do polski (aby odwiedzic rodzine i znajomych). Musialbys zabrac wszystkich twoich bliskich(jesli sa dla ciebie wazni) ze soba i zaczac budowac zycie na nowo, od podstaw, co zajmuje troche czasu. WIec jesli szukasz zmiany i jestes gotowy na rozpoczecie swojego zycia praktycznie na nowo to zaakceptuj te oferte.To moja rada tak od serca