Które Supermemo? - prośba o radę

Temat przeniesiony do archwium.
Zastanawiam się nad kupnem Supermemo Speed Up! lub Proficiency. Który program byłby bardziej odpowiedni w stosunku do moich umiejętności? Rok temu zdałam średnio FCE, z dobrymi wynikami z readingu i listeningu (mam dość duży zasób słownictwa). W dalszej perspektywie chciałabym podejść do CAE :). Aha, zależy mi na czymś, co starczy mi na dłużej :).
Jestem w posiadaniu wszystkich częsci supermemo.
Polecam Ci zdecydowanie Speed up! Rozstrzal tematow jest ogromny i na pewno nie bedziesz narzekac na poziom, badz, tak jak jest w przypadku wczesniejszej czesci, patrzec na ekran prawie zasypiajac.
Proficiency to z kolei bardzo wyszukane slownictwo, pelni role uzupelniajaca - powiedzialbym, ze slowka są na poziomie studiów i to takich dobrych studiów.

Podsumuwując, kupuj śmiało Speed-up, nie boj sie, tego nie da sie przejsc blyskawicznie! 20000 slow to bardzoo duzo. Jesli przejdziesz caly \"kurs\" to ze znalezieniem odpowiedniego słowa, idiomu, phrasala, powiedzenia, sloganu, wulgaryzmy :) nie powinnaś mieć absolutnie problemu !
Jeszcze jedno ;)

Wiem, że wyszukane słownictwo kusi, no w koncu takie slowa zna malo osob, ktore ucza sie angielskiego. Mimo to, niech pozory Cie nie zwioda.
Wszystko w swoim czasie ! Speed up! stanowi wyzwanie dla każdego!!!\\

3maj sie!
Pozdroofka !
Dzięki za odp:). Nie dam się zwieść :). Jedyne, co mnie niepokoiło to screeny ze Speed up! zamieszczone na stronie - te słówka już znałam. No, ale wątpię, żeby wśród tych 20 tys. było ich wiele ;D. I jedno pytanie - czy w Speed up! dużo jest słownictwa podstawowego? Na wykresie na stronie Supermemo pakiet zajmuje miejsce od Basic po Advanced :).
Mam przerobione 34% z Speed Up!, zajęło mi to sporo czasu.
Czy ja wiem, trudno ocenić, biorąc pod uwagę, że każdy inaczej interpretuje słownictwo podstawowe.
Koniec końców odpowiadam nie, nie ma tego za wiele(podstawowe)
w grudniu zdaje CAE i se kupiłem super memo advanced ebglish proficiency. słownictwo jest tam dość zaawansowane i nie wiem w sumie czy dobrze zrobiłem ale mam nadzieje ze tak:) przeciez każde nowe słowko się przyda:) pozdrawiam
Poszukuję wszystkich części Supermemo, jak mógłbyś mi je udostępnić chętnie bym je skopiował . w nagłówku mój e-mail. Odpowiedz proszę
Ja bym polecała Speed Up. Ja mam Proficiency i czasami sobie myślę, że to tylko taka sztuka dla sztuki - wiele słówek rzadko używanych, wyszukanych, niektórych chyba nie znam po polsku. I tak sobie myślę, że skoro ich nie znam po polsku to czy będę kiedyś miała szansę użyć ich po angielsku? A nawet jeśli ich użyję, to czy mój rozmówca mnie zrozumie???
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa