Tworzenie własnej bazy w SMM

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Czy ktoś posiada w swoich zasobach instrukcję w jaki sposób tworzyć własną bazę danych w SMM? Korzystanie z zaawansowanej pomocy (klawisz F2) jest po prostu straszne. Nie wiem, jak można pisać w ten sposób. Jeszcze nigdy nie spotkałem takiego beznadziejnego podejścia do tworzenia helpu.
A może ktoś ma własną, z odtwarzanymi nagranymi słówkami i mógłby udostępnić - chociaż 2 słowa wpisane do bazy.
Próbowałem ściągnąć bezę: bejotka_baza.zip ale nie ma jej już na serwerze. Ja ma program Super Memo Extreme English!
I jeszcze mam 2 pytania:
1. jak odznaczyć wyraz, który uczesniczył już w procesie nauki (ciemnoniebieska L)
2. czy można tworzyć własne katalogi w istniejących już bazach, np. PowerWords. Chodzi o to, żeby umieścić katalog (czerwone kółeczko z białą kreseczką) i w nim dopisywać swoje słówka.
Pozdrawiam,
Rob
1. Na kilku stronach jest do ściągnięcia napisana przez Pawła Wimmera nstrukcja SM98, w której znajdziesz to, co Cię interesuje. Poszukaj.

2. Ja na forum na stronie www.anglista.edu.pl pisałem uproszczoną instrukcję tworzenia bazy SM. Poszukaj.

3. Jeśli chcesz odznaczyć słowo będące już w trybie nauki musisz dać Ctrl+R, a następnie przesortować bazę.

4. Można tworzyć takie katalogi. Chociaż nie zalecam dopisywania własnych danych do bazy firmowej, radzę mieć dwie: firmową i własną.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chyba jednak przerzucę się na SM UX. W poście o: SuperMemo UX - "mała recenzja", piszę o swoim jednodziennym doświadczeniu. Ważne jest również to, że SM UX jest pod Viste.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia