KJO Łódź - LIKWIDACJA??!!

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym rozpocząć studia w KJO w roku akademickim 2006/2007, ale wygląda na to, że niestety zamkną Kolegium (głęboki ukłon w stronę władz UŁ :/ ). W związku z tym prośba: jeśli chciał(a)byś studiować w KJO, to dzwoń do dziekanatu wydziału filologicznego na Kościuszki, tel. [tel]lub [tel]jest nadzieja, że jeśli okaże się, że zainteresowanie ze strony potencjalnych studentów jest duże, to uda się jednak uratować KJO przed likwidacją. [heh, a jeśli jednak zamkną to co, na filologię ang będę musiała iść? :( ]
Ehh, skad masz takie newsy? Zainteresowanie KJO jest duze np. w zeszlym roku jak zdawalem bylo srednio 3 osoby na miejsce na kierunkach dwujezycznych i 7 na kierunkach z pedagogika... Wiec zapotrzebowanie bylo duze na studia dzienne i nie bylo takim banalem sie dostac wcale... Do tego uniwersytet juz oglosil zasady przyjec na 06/07 i jest tam rowniez KJO, wiec nie sadze ze je zamkna...
Aj, chyba masz racje bo na stronie UŁ jest nota: "Rekrutacja na kierunki Kolegium Języków Obcych w semestrze letnim 2005/2006
została odwołana." Ale nie wiem czy nie dotyczy to studiow wieczorowych, chociaz w nowym rozporzadzeniu odt. zasad rekrutacji nie ma wzmianki o KJO. Wiec moze chce go zamknac?! Bez sensu...
Maja zamykac kolegia (nie tylko w Lodzi), o czym uprzedzano juz wczesniej. Takze mysle, ze telefony do i tak 'zapracowanego' dziekanatu niewiele zmienia.
skoro maja je likwidowac to dlaczego nie podali tej informacji wczesniej?
dziwi mnie ten wielki nielad na stronie uł i na stronie kjo(w lodzi).
zasady rekrutacji sa podane i to wyraznie. nigdzie nie ma napisane, ze moze sie ona nie odbyc. lecz dostalam @ od kjo, ze zastanawiaja sie nad tym.
moze ktos mieszkajacy w lodzi moglby pojsc tam i zapytac sie o co chodzi?
bylabym bardzo wdzieczna
mnie osobiscie intresuje angielski+pedagogika.
pozdrawiam.
Ja niestety juz sie doinfomowalem. Likwidacja jest nieuchronna. Wladze uniwersytetu juz postawili krzyzyk nad kolegium jednak walczy ono aby chociaz odbyla jeszcze jedna rekrutacja skoro juz wczesniej o niej poinformowali i wiele osob nastawialo sie na zdawanie tam. Niestety raczej kolegium zostanie zamkniete bo decyzja wladz UL jest nieodwolalna i ostateczna, ale miejmy nadzieje...
mauu oni chyba sami nie wiedzą jak to będzie. Oczywiści wszyscy którzy tam pracują nie chcą zamknięcia ale to nie oni decydują tylko ci "wyżej" i to jest problem. Zamykać mieli już kilka razy, przez 1/2 roku był już nabór tylko na studia wieczorwe...
NIE MOGA ZAMKNAC!!!:/ no jak to? takie zainsteresowanie i chca zamnknac niech chociaz wieczorowe zostawia:) przecież to niedorzeczne!!!!cale szczescie ze sa w lodzi prywatne uczelnie gdzie mozna zrobic licencjat i mgr z filologi:):):)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe