Cytat: summma
Ja osobiście rozważam zapisanie się do 3 szkół angielskiego w Warszawie
1) Berlitz, międzynarodowa sieć rozpoznawana na świecie z dobrą kadrą .
2) English For You - mam blokadę w mówieniu i podoba mi się ich system dualny, raz polski lektor, raz Native Speaker. Wydaje się ,że metoda ta zmusza do mówienia.
3) Szkoła OK - jeden z najwyższych w Posce wskazników zdawalności egzaminów Cambridge, a w przyszłości planuję zdanie egzaminu FCE lub CAE.
Z tych szkół mogę wypowiedzieć się jedynie o English For You, zaliczyłem u nich w zeszłym roku B2, muszę przyznać ogarnąłem mówienie i to całkiem ładnie, pomógł mi tu bardzo wyczesany Amerykanin Travis, tak zakręcał rozmową, że chciało się chodzić. Wprowadzał słówka, poprawiał błędy, był przy tym zabawny.
Z grupki stworzyła się w sumie niezła paczka, część osób kontynuuje nauke dalej.
Po zakonczonym kursie jakoś kumam także gramatyke, tu rola naszej polskiej lektorki.
W sumie od X jestem w English For You na kursie do CAE, zdecydowałem się także kontynuować (spora zniżka), kurs jest pod egzamin, więc wygląda nieco inaczej. Także jest Native - tym razem Nolan, natomiast Patrycja robi struktury egzaminu. Dobrze wspólpracują ze sobą
W marcu mają zrobić egzamin próbny, to się zobaczy. Znowu ruszyły dodatkowe warsztaty, więc bieam na nie.
Do tych wymienionych tu szkół dodałbym jeszcze
Profi Lingua( uczyła mnie Eewlina Bigda- mega dobra lektorka), więc jak ktoś myśli o Profi Lingua to ją polecam, niezły jest
Długi Język, mają dosyć dobrą kadrę i kilku w porzo Nativów
edytowany przez koczkodan5: 13 lis 2012