Najlepsza szkoła w Olsztynie

Temat przeniesiony do archwium.
Od przyszłego semestru chciałabym się zapisać na kurs przygotowujący do CAE. Słyszałam pozytywną opinię o British School od koleżanki i sporo negatywnych o Artosie, więc jego na pewno nie wybiorę. Jaką szkołę polecacie? https://www.ang.pl/szkoly_jezykowe.php?mid=20

Czytałam już komentarze na temat wszystkich szkoł, że np. dużo zależy od grupy do jakiej się trafi itp. Widzę też bardzo dobre komentarze o Real English ale tak naprawdę wcześniej nie słyszałam od znajomych zbyt wiele na jej temat. Dobre są opinie o Conrad, chociaż jest ich niewiele. O niektórych szkołach czytam, że za bardzo kładą nacisk na gramatykę, ale zapominają o nauce konwersacji, a na niej chciałabym raczej równowagi w jednym i drugim.

Jaką szkołę polecacie?
Nazwy szkół mi się pomyliły. Chodzi o English Perfect. Do BS chodziła inna koleżanka, ale nie była właśnie zadowolona a FCE po kursie oblała.
Chcę się zapisać na początku czerwca i proszę o opinie na temat lektorów. Od jednej osoby słyszałam, że lepiej iść do native'a, a od drugiej na odwrót, bo podobno native skupi się na gramatyce, a nie na nauce typowo przygotowującej do zdania egzaminu. Kogo możecie polecić a kogo odradzić? Czy w razie czego można bez dopłat zmienić grupę? Płaci się z góry za jeden semestr, a nie za cały kurs prawda?
cześć, mam na imię Glen. Jestem lektorem z Londynu. Prowadzę w Olsztynie zajęcia angielskiego. Jeśli zależy Ci na tym, żeby nauczyć się mówić po angielsku zapraszam serdecznie. Zajęcia odbywają sie w indywidualnie ustalonym terminie.Nie ma zapisów na semestry!!!Na zajęcia możesz sie zapisać kiedy chcesz.Przyjdź i przekonaj się sama.
o resztę informacji pytaj : [email]
pozdrawiam
Aż się zdziwiłam widząc swój stary nick. Po chwili zauważyłam, że to tak stary post i... już nieaktualny, jednak mimo wszystko z ciekawości chciałabym wiedzieć jaka jest cena za godzinę ;-)

Od października już jestem zapisana na kurs w http://englishperfect.pl/ chociaż zastanawiałam się też nad konwersacjami w http://www.hello.olsztyn.pl/ w ciągu wakacji, ale ostatecznie zdecydowałam się na odpoczynek. Mże w którejś z tych szkół potrzebują nowego nauczyciela. Jak nie to można się ogłosić na http://www.korepetycje.nauczaj.com ale to dopiero za jakiś czas, bo serwis jest teraz w przebudowie i chwilowo nie dodaję nowych ogłoszeń.
Mam do Ciebię pytanie Lexy82. Nie mogę się zdecydować do jakiej szkoły językowej iść w Olsztynie. Waham się między British School, a English Perfect. Napisałaś, że zapisałaś się do EP, więc mogłabyś mi powiedzieć jak tam jest, czy jesteś zadowolona, dobrze uczą, jacy lektorzy są b.dobrzy itp. ??? Z góry dziękuję : )
hej!Szukam dobrej szkoły językowej. Właściwie to zastanawiam się nad Artosem lub English Perfect. Czy mogłabyś mi coś podpowiedzieć i skomentować EP, na którą się chyba zdecydowałaś?Z góry dziękuję za odp!:)
Ja się trochę języka uczę i zwiedziłem zarówno British jak i English Perfect i tak naprawde to jest jedno i to samo. Ogólnie za[isalem sie własnie do takiej jakies nowej szkoly w Olsztynie. Generalnie zawsze mialem pecha co do grupy i ogolnie plan dnia mi nieraz kolidowal z zajeciami. Moze dlatego ta nauka sie tak ciagnie bo niektore zajecia po prostu musialem opusic. No w kazdym razie teraz sie zapisalem do mobile english oni sa taka szkola pomiedzy szkola jezykowa własnie a korepetycjami. Ogolnie pomysl gnialny w swojej prostocie uwazam. Metodyka tka sama a moze i lepsza niz w british czy english perfect ucza na podrecznikach Longmana i co najwazniejsze to uczen wybiera miejsce spotkan i tryb (moga byc indywidualne zajecia i w 3 osobowych grupach chyba)ja mialem dwa zajecia narazie i poki co jestem milo zaskoczony. W sumie tanio profesjonalnie bez stresu i bez potzreby biegania po miesice hehe. Mi tam to pasuje i ogolnie ciekawa alternatywa uwazam.
hej, ja chodzę do Glena (native speaker "W") i jestem strasznie zadowolona. Małe grupy, zabawna atmosfera i oczywiście świetna cena. Poza tym specjalnie przygotowane materiały, jasno napisane i opracowane tak, że w każdym czasie można je wyciągnąć i wiadomo o co chodzi. Każdy student jest tam traktowany indywidualnie, a lektor cierpliwie tłumaczy to czego nie rozumiemy. Naprawdę polecam.
Hej! Nie wiem czy ktos jeszcze tutaj zaglada, ale szukam e-maila do Glena, lektora o ktorym piszecie. Probowalam wyslac wiadomosc na maila ktorego podal wyzej, ale chyba jest juz nieaktualny. Dzieki!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Studia językowe