Christmas it were for me very special days. It was best fesival in every year. X-mas were very special familiar climate. In Christmas Eve morning I was felt aroma of Christmas dish(potrawy?) Nevertheless that I woke up at 8 o'clock because I had a lot of work.So i was cleaned my room and another room. Later i was decorated the table. At 17 as that years come my grandparents, brother in law and my aunt After the supper everyone were went to sitting room to the christmas tree for puts the presents. When everbody went to home I was sit and played in computer games Next day I visited my grandparents. 26 December I woke up very late at 10 o'clock and hole day I was played computer games.
Po polsku miało być mniej więcej tak:
Święta Bożego narodzenia są dla mnie bardzo ważnym dniem. Najlepsze we wszystkich latach ponieważ są rodzinne. Od rana czułem zapachy świątecznych potraw. Pomimo wigili wstałem o 8 ponieważ miałem dużo pracy. Więć zacząłem sprzątać mój pokój i pozostałe. Później udekorowałem choinke w bobmki i kolorowe światła Moja siostra udekorowała stół. O 17 jak co roku przyjechala moja babcia i dziadek, szwagier i ciocia z rodziną. Po kolacji wszyscy poszli do choinki rozpakować prezenty. Kiedy wszyscy poszli usiadłem i zacząłem grać w gry komputerowe. Nastęnego dnia poszedłem odwiedzic babcie i dziadka. 26 Grudnia wstałem bardzo późno o 10 i cały dzień grałem.
SPICZ: Czy praca domowa jest potrzebna?
Homework is musance of each students. Always asociated with porlly spent afternoon over task from maths or elabration. We spend in school during lesson time outsized. So homework are absoludly unneedful because many task we unriddle in lessons. Each teacher think so it is assagin hard homework. We havent;s time by reason of big homework. By that rason we write down very often.
praca domowa jest utrapieniem każdego ucznia Zawsze połączona jest ze żle spędzonym popołudniem nad zadaniami z matmy albo wypracowaniem. Bardzo dużo czasu spędzamy na lekcjach w szkole. Więc praca domowa jest całkowicie nie potrzebna ponieważ wiele zadań rozwiązujemy na lekcjach. Każdy nauczyciel myśli że jest sam i zadeje dużo ciężkiej pracy domowej. NIe mamy czasu na odpoczynek przez duże prace domowe. By mieć troche odpoczynku często spisujemy.
Proszę wszystkich o pomoc walcze o 4 na semestr a wypracowania nigdy nie idą mi dobrze z góry wielkie dzięki za wszelkie korekty.