Rosetta Stone program nie tylko do angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich żądnych wiedzy!!!
Program Rosetta Stone jest bardzo ciekawym i przydatnym programem, ale tylko dla ludzi uczących się od zera lub chcących odświeżyć więdzę z języka.
Działa na zasadzia naturalnego mechanizmu nauki dziecka!
Słyszysz, powtarzasz, czytasz i piszesz.

Ogólnie baaaaardzo warte polecenia! Pozdrawiam
Jakub
www.linguar.net
Kszanisz kolego.

Rosetta Sone jest kiepskim programem, ponieważ powtórki nie oparte są na żadnym sensownym algorytmie "spaced repetition". Wobec tego nauka z tym programem jest mało efektywna.

O wile lepsze efekty daje już nauka np. z bazami SuperMemo lub z Pofesorem Henrym. Poza tym są one o wiele tańsze od Rosetty.

Można także samodzielnie tworzyć swoje bazy danych. Do tego polecam np. program Anki.

Tak więc daruj sobie ten marketing :)
Jest bardzo fajna.
Po trzech tygodniach przestałem z niej korzystać bo zauważyłem jego wady:
1) cena
2) masz obrazek dziewczyna, chłopak, kobieta i mężczyzna mają w ręku kupek albo cos jedzą, ty masz za zadanie usłyszeć jakiś tekst i zaznaczyć odpowiedni obrazek i tak naprawdę nie wiem czy zaznaczam= kobieta, kobieta pije, ona pije, czy też ona się uśmiecha albo tp.
- tak samo twierdzą moi znajomi i widziałem podobną uwage na angielsko języcznej stronie
3) powtarzasz ćwiczenie w tej lekcji i nastepnej ale potem chyba się juz nigdzie nie powtarza
4) plusem jest sprawdzenie wymowy, słyszenia ze zrozumieniem i pisania.

Program jest interesujący ale ma wady ( Profesor Henry i SuperMemo UX też je ma).
edytowany przez kjs: 28 maj 2011
Owszem, "fajna" jest, ale mało efektywna...

'Miś' Barei też jest "fajny", ale języka angielskiego cię raczej nie nauczy.
Prawdę mówiąc używałam jakiś czas temu Rosetty (i nadal trochę jejużywam), ale ponieważ Rosetta nie posiada systemu inteligentnych powtórek, więc po jakimś czasie często zapominałam wcześniejszy materiał.

Ostatecznie skończyło się na tym, że zaczęłam "pobierać" materiał z Rosetty i wklejać do programu, który posiada system inteligentnych powtórek. Kiedyś był to SuperMemo, a teraz Anki.

Słaby to program, który wymaga innych programów do sensownego działania...
Cytat: espano
Prawdę mówiąc używałam jakiś czas temu Rosetty (i nadal trochę jejużywam), ale ponieważ Rosetta nie posiada systemu inteligentnych powtórek, więc po jakimś czasie często zapominałam wcześniejszy materiał.

Ostatecznie skończyło się na tym, że zaczęłam "pobierać" materiał z Rosetty i wklejać do programu, który posiada system inteligentnych powtórek. Kiedyś był to SuperMemo, a teraz Anki.

Słaby to program, który wymaga innych programów do sensownego działania...

Jak pobierasz dane z Rosetty do Anki?????
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia