Gdzie można się zapisać na toefla w Poznaniu???

Temat przeniesiony do archwium.
Chcę w przyszłym roku wyjechać na studia do USA lub GB. Czy ktoś orientuje sie w jaki sposób przeprowadzane są egzaminy? Co jaki czas, ile wcześniej trzeba się zarejestrować, ile kosztują, itd.... i gdzie można znaleźć takie informacje?
I czy wszystkie uczelnie brytyjskie uznają go na równi z amerykańskimi?
A może do GB potrzebny jest CPE, do USA toelf, a do Australii i N.Zel. ielts? :-O
W Uk. podobnym egzaminem na studia jest IELTS exam: specyficzny egzamin dla chetnych na studa w UK. Jednakze w UK honoruja zazwyczaj tez Cambridge egzaminy( czy FCE,CAE, CPA zalezy od uniwersytetu), pomino ze nie sa one standardowym egzaminem na uniwersytet.
w USA honoruja TOEFL TYLKO, jesli chcesz isc na studia tam. Na nic ci w USA Cambridge i IELTS. TOEFL jest wazny 2 lata i do nieczgow iecj sie nie przydaje
A czy wystarczy toefl do uk? Czy muszę zdać jedno i drugie, skoro jeszcze się waham, gdzie są lepsze warunki?
Cambridge exams nie sa egzaminami zaprojektowanymi jako egzamin wstepny na studia z angielskiego. Takim jest IELTS, to jest brytujski egzamin na studia. Jednaze jak juz mowilam, w Uk czesto je honoruja tez. Cambridge to takie egzaminy, ktorey przydaja sie w krajach nie- angielskojezycznych, kiedy musisz zaprezentowac dowod ze znasz jezyk ang jakos tam, a osoby ktorym to prezentujesz, same go za dobzre nie znaja i nie moga tego sprawdzic w praktyce. Albo tez moga , ale musza miec papier, aby umeiscic go gdzies jako paierkowy dowod itd.
w UK czy USA, nikt nie potzebuje przy zatrudnianiu takowych egzaminow bo sprawdzaja cie JAK Z TOBA ROZMAWIAJA.
TOEFL jest jedynym amerykanskiem egzaminem z ang na studia. Ma wersje komputerowa , ale i gdzieniegdzi emozna zdawac go w wersji paper based. Na www.toefl.org znajdziesz szczgoly i cnetra gdzie sie zdaje takowy egzamin. Idz jednak na kurs przygotoawczy wczesniej, bo sztuka jest nie tylko ang ale i system zdawania egzaminu. Zobacz tez temat wypowiedzi wczesniejsz ena tema TOEFLA w wyszukiwarce
W UK najczesciej NIE HONORUJA TOEFLA, acz zdarzaja sie uczelnie ktore to honoruja jako opcje, acz nie glowna.
Zalezy od uczelni.
Co rozumiesz pzred lepsze waruki? Warunki czego?
Sprawdziłem. To co piszesz nie jest do końca prawdą, bo nie przyjmują na studia, jak nie dostaną potwierdzenia znajomości języka. Co innego praca. Tu się z Toba zgadzam. A Angole honorują egzaminy Cambridge. Moja sytuacja jest taka, że mam CAE z C, czyli do Gb za mało.
Powinienem więc zdać albo ielts (do Gb) lub toefl (do Usa). Ale czy nie wystarczy tylko sam toefl zarówno do Gb jak i do Usa?
Stypendium, rodzaj badań jakimi dane ośrodki się zajmują, ich światowe uznanie, szanse na sukces......
Nie abrdzo rozumiem. Tzn ze chesz studiowac? A co konkretnie?
Powyzej flag na teh stronei jest wejscie na chat.Jak chcesz to wejdz tam, ja tam bede to Ci wytluamcze co chesz. Ja studiwoalam w Uk i w USA
bo nie przyjmują
>na studia

nie do konca prawda, bo jak nie masz tofla to czesto uniwersytety maja swoj wlasny test i zdajesz na miejscu. No prob.
To chyba jakies male college robia wlasne egzaminy. W USA TOEFL jest wymagany odgornie na wszytkei akredytowane studia i tak jak GRE GMAT LSAT itd jest pzreprowadzany odgornie pzrez SYLIVAN centers w USA.
Nie bardzo wyobrazam sobie jak do tych uniwersytetow mieliby obcokrajowcow przyjmowac z zagranicy jak nie maja TOEFLA? W aplikacji musisz podac TOEFL score i SYLIVAN wysyla kopie do uniwersytetu potwierdzajca. To samo tyczy sie GMAT GRE itd. Ja w USA studowalam i NIGDY jeszcze nie slyszalam o kims kto poszedl na studa bez TOEFLA, a nie byl native speaker albo uprzednio nie studiowal czegos w USA.Oni tutaj sa BARDZO zbiurokratyzowani pod tym wzgledem. W UK to i moze organiuja niektore szkolki wewnetrzne testy, ale niewiele takich.
Hamilton prosze podaj jakies namiary na siebie(nr gg ,mail).Bardzo chetnie z Toba pogadam ,bo zamierzam studiowac w USA .Z gory dziekowa za odpowiedz :))
widze, ze bardzo sie orientujesz w temacie....
Do marca przyszlego roku musze zlozyc dokumenty na uczelnie w USA, wczesniej musze zaliczyc TOEFL i GMAT, znasz moze jakies szkoly jezykowe w Poznaniu w ktorych warto rozpoczac kurs przygotowujacy do TOEFL.
Mam pelen zestaw ksiazek, do GMAT, TOEFL (Kaplan) i testy do TOEFL.
Wiem, ze czeka mnie ciezka praca, niestety w moich okolicach (Zielona Gora) nieznalazlam rzadnej szkoly jezykowej przygotowujacej do TOEFL, wiem ze mam jeden termin egzaminu na poczatku marca. Dokumety na uczlenie musze zlozyc do 15 kwietnia:(
Prosze o jakiekolwiek wskazowki...nigdy nie zaliczalam tego typu egzaminu i nie wiem czy faktycznie dam rade samemu sie przygotowac....dodatkowych kilka godzin z pewnoscia by mnie podbudowalo.
Dzikuje za odpowiedz i pozdrawiam
Agnieszka [email] [gg] )
hej, jestes juz z pewnoscia po egzaminie.
Bylabym wdzieczna za liste szkol jezykowych jakie bys polecal doprzygotowania sie do TOEFL.
Dzieki sliczne,
pozdrawiam Aga ([gg] , [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe