Magazyn HI

Temat przeniesiony do archwium.
Napiszcie proszę cos o tej gazecie jeśli chodzi o angielski - czy warto to cztać itd. A może ktoś wie kiedy ukarze sie następny numer i czy można zamówic prenumeratę???
Odpiszcie Plz - pozdrawiam
hi!
kupilam jeden nr, ale nie bardzo mialam czas przeczytac w calosci :P

ogolnie jest to gazeta dla ludzi,ktorzy lubia ploteczki ze swiata gwiazd filmu, muzyki itp. sa wywiady z zagraniczym i polskim artysta (np. z 50 cent i sistars) co jest fajne to np. tlumaczenie piosenek (2óch) jest duzo slangu, jest dzial 'co nas kreci' i tam troche o filmie, troche o modzie itp., jest dzial 'food' i tam w nr ktory ja np mam sa propozycje diet itp., jest art. o stresie.. o znow wyiad :] tym razem z jakis koszykarz :P, jest troche techniki, np art o iPodach i innych takich, ograch komp, jest krzyzowka, sa dowcipy, horoskop

fajny jest 'jezykowy niezbednik' a tam np, roznice miedzy 'bit' a 'piece' i inne, sa przyklady wpadek jezykowych i przykladowe arkusze do nowej matury..

ciezko mi okreslic poziom gazety, bo sa slowa ktorych na oczy nie widzialam, a sa teksty, ktore czytam bez problemu...

acha, oczwywiscie kazdy tekst jest w jezyku ang a pod spodem po polsku, mniej wiecej co kilka linijek jest tlumaczenie...

co moge dodac jeszcze? gazeta ma 64 strony i kosztuje jakies 4 zl... jest w niej duzo obrazkow, ale mysle, ze moze wzbogacic slownictwo zwlaszcza takie z zycia codziennego... ukazuje sie raz w miesiacu, chyba tak w polowie, ale nie jestem pewna... jest tez strona internetowa.. himag.pl

proponuje isc do sklepu i przejrzec dany numer, albo ci sie spodoba, albo nie :)
pozdrawiam :))
sluchajcie ludzie co sadzicie o :
http://www.himag.pl
http://www.himag.pl/index.php/plain/content/view/audio

pytam was co sadzicie o wymowie po angielsku polskiego lektora, dla mnie jest niewystarczajaca i niepodoba mi sie: co wy na ten temat?
Z tego co przesłuchałem moge stwierdzić, że lektor jest Polakiem. Jego wymowa jest wyraźna, choć sprawia wrażenie, że wkłada dużo wysiłku w to co mówi. Oczywiście native byłby lepszy :) Ja mnie lektor jest dobry, kiedy jestem w stanie zrozumieć każde słowo i nawet, gdy nie znam jakiegoś słówka jestem w stanie jest mniej wiecej zapisać, aby sprawdzić jego znaczenie w słowniku. W przypadku tego lektora ta zasada ma tu miejsce :)
hey wg mnie swietna gazeta choc wlasnie nie zawsze mam czas ja przeczytac w calosci:) jest co czytac i dla mnie jets ona uzupelnieniem wiedzy bo jest mnostwo frejzali jakis i slangu gadalm o niej z kobitka z anglika moja i ona ja pzrejrzala i mowila ze nie ma bledow raczej i ze jest spoko.polecam wszystkim:)
>Z tego co przesłuchałem moge stwierdzić, że lektor jest Polakiem.

No coś ty, wcale tego nie slychać.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

English only