hi!
kupilam jeden nr, ale nie bardzo mialam czas przeczytac w calosci :P
ogolnie jest to gazeta dla ludzi,ktorzy lubia ploteczki ze swiata gwiazd filmu, muzyki itp. sa wywiady z zagraniczym i polskim artysta (np. z 50 cent i sistars) co jest fajne to np. tlumaczenie piosenek (2óch) jest duzo slangu, jest dzial 'co nas kreci' i tam troche o filmie, troche o modzie itp., jest dzial 'food' i tam w nr ktory ja np mam sa propozycje diet itp., jest art. o stresie.. o znow wyiad :] tym razem z jakis koszykarz :P, jest troche techniki, np art o iPodach i innych takich, ograch komp, jest krzyzowka, sa dowcipy, horoskop
fajny jest 'jezykowy niezbednik' a tam np, roznice miedzy 'bit' a 'piece' i inne, sa przyklady wpadek jezykowych i przykladowe arkusze do nowej matury..
ciezko mi okreslic poziom gazety, bo sa slowa ktorych na oczy nie widzialam, a sa teksty, ktore czytam bez problemu...
acha, oczwywiscie kazdy tekst jest w jezyku ang a pod spodem po polsku, mniej wiecej co kilka linijek jest tlumaczenie...
co moge dodac jeszcze? gazeta ma 64 strony i kosztuje jakies 4 zl... jest w niej duzo obrazkow, ale mysle, ze moze wzbogacic slownictwo zwlaszcza takie z zycia codziennego... ukazuje sie raz w miesiacu, chyba tak w polowie, ale nie jestem pewna... jest tez strona internetowa.. himag.pl
proponuje isc do sklepu i przejrzec dany numer, albo ci sie spodoba, albo nie :)
pozdrawiam :))