Bardzo prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo prosze o pomoc.Nistety ten tekst jest dla mnie za trudny.Może kkomuś nie sprawi to takiego problemu jak mi.Prosze.
"Nastalatkowie czytają mniej książek niż 20 lat temu-teenagers read less book than 20 years ago?.Jest to bardzo przykre i na pewno zle.W czasach komputerów,internetu,zapominają o książkach.Myśle,że książki dla każdego mogą być ciekawe,ponieważ każda książka jest inna.Są różne rodzaje książek.Przygodowe,dla tych którzy lubią przyrode,historyczne,naukowe...Książki dają nam inspiracje do nowych pomysłów,natchnienie,uczą nas,wzobogacają nasze słownictwo.Myśle,że podałam wystarczająco dużo argumentów do tego,żeby w głębić się w treść książek."
Prosze,dla mnie jest to za ciężkie:(
Prosze
A dlaczego wybralaś ten tekst do tlumaczenia jeśli jest za trudny, hę?
Nie pisz najpierw po polsku, bo w ten sposób odrabiasz zadanie dwa razy (najpierw po polsku, potem po angielsku) czyli tracisz na to dwa razy więcej czasu i jeszcze się przy tym stresujesz.

Wszystko pisz od razu po angielsku używając konstrukcji, których znasz, wtedy nie będzie "za ciężkie" dla Ciebie. Malymi kroczkami do przodu.

Nowadays teenagers read fewer books than 20 years ago.
I think that books can be.......because.....
There are different kinds of books:.............
Books inspire us and give us new ideas,.........
I think that I have given enough arguments.........
Myśle jednak,że nie dam rady sama.Naprawde ten tekst jest za trudny.No trudno skoro nikt nie chce pomóc.To chyba nie mam wyboru...
:(
pojdziesz jutro do szkoly i powiesz pani: "niestety nie odrobilam zadania, gdyz napisalam po polsku tekst o ksiazkach ale na forum (tu podaj nazwe forum) nikt nie chcial go przetlumaczyc, no i nie mam bo za trudny...

i dostaniesz jedynke!! I moze sie w koncu zaczniesz uczyc, a nie korzystac z czyjes wiedzy na forum- bo zakladam ze to z lenistwa!!

No to by bylo na tyle!

Pozdrowienia truskaweczki :****
oj przestań denerwują mnie takie głupie i bezmyślne odpowiedzi.Nie wiesz nic o mnie...wiesz pozwalam sobie tu na forum bardzo rzadko o pomoc,gdy naprawde mam z czymś duży problem,na pewno nie z lenistwa!więc daruj sobie.Skoro nie umiesz lub nie chcesz pomoc to ja tu nie prosze o żadne komentowanie.
Oj, Eva74, Ty tam gdzies dyskutujesz o wyzszosci bystrosci kobiet nad mezczyznami ( zupelnie niepotrzebnie, bo o faktach sprawdzonych sie nie dyskutuje), a tam dziewczyna na innej stronie przechytrzyla Cie. Ma zalatwione to wypracowanie. Nawiasem mowiac, poskarzyla sie na te strone, mowiac, ze tu sa same nieuzytki. Wydaje mi sie, ze to juz drugi raz dzisiaj jak zostalas "przechytrzona".

Pozdrawiam
"głupie i bezmyślne odpowiedzi" - no co ty? kto by przypuszczał...

a nas "głupie i bezmyślne WYpowiedzi".
Akurat jest wolny kraj i moge sie wypowiadac! Po prostu nie rozumiem jakim cudem taki tekst moze byc dla kogos za trudny? Przeciez jest na poziomie elementarnym. Wystarczy zagladnac do slownika albo jakiejs ksiazki i wszytsko stanie sie łatwe i oczywiste, ale Tobie sie po prostu niechce! Radź sobie sama, mozesz oddac tekst po polsku, pani w szkole - moze Ci przetlumaczy, powiesz ze za trudny...no i glupi i bezmyslni ludzie z forum nie chcieli przetlumaczyc ;)
Nie szkodzi. Prędzej czy później to wypracowanie jej się czkawką odbije. Jak ktoś nie umie i nie chce się nauczyć, to nic jej po tym, że ktoś jej to napisze. Ona dalej nie będzie umieć.
exactly
Temat przeniesiony do archwium.